4
BELGA

Tim Wellens: "Twee tweede plaatsen ook niet slecht"

"Als je niet wint, moet je altijd wat ontgoocheld zijn. Maar met mijn twee tweede plaatsen mag ik niet klagen", reageerde Tim Wellens (Lotto-Belisol) woensdag na de 17e etappe in de Giro. "Ik zat achter Pirazzi toen hij aanzette vlak voor de slotkilometer", legt de renner van Lotto-Belisol uit. "Ik twijfelde om mee te gaan. Ik gokte en hoopte dat iemand anders het gat zou dichtrijden. Dat gebeurde niet."

De youngster van de Belgische formatie naderde wel tot op 32 punten van Arredondo in het bergklassement. "Om de bergtrui te winnen moet ik heel veel geluk hebben. Maar ik vond het te gek om vandaag punten te laten liggen en ging voor elk punt."

Ook Thomas De Gendt toonde zijn aanvalslust. Hij moest vrede nemen met een vierde stek. De Gendt ontsnapte op 30 kilometer, enkele kilometers voor de laatste beklimming. "Ik had problemen met mijn maag, dus dacht ik niet dat ik die steile klim zou overleven", legde De Gendt uit. "Daarom anticipeerde ik en wilde ik, eventueel met nog een klein groepje, naar de finish gaan."

Uiteindelijk sloten nog vier andere renners aan. "Voor mij was dat ok", aldus De Gendt, "maar op het einde van de wedstrijd is het natuurlijk een spel. Ik probeerde nog eens op drie kilometer van de finish, maar raakte niet weg. Dat is jammer, maar een vierde plaats is ook niet slecht."

4
BELGA
4 Thomas De Gendt.
GETTY Thomas De Gendt.
4
PHOTO_NEWS

Lees meer