5
TDW

Tim Wellens voert bisnummer op en zorgt zo voor eerste Belgische zege van het jaar in Mallorca

Tim Wellens heeft de Trofeo Serra de Tramuntana gewonnen. Na 140 kilometer koers over een regenachtig Mallorca bleef de Belg van Lotto Soudal medevluchters Gianni Moscon en Alejandro Valverde voor na een lange finale. 

Wellens maakte deel uit van een sterke kopgroep, die een kleine vijftig kilometer voor de finish gevormd werd. Alejandro Valverde, Gianni Moscon, Gianluca Brambilla, Gregor Mühlberger en Tim Wellens trokken daarin ten aanval. Valverde en Wellens maakten diep in de finale het mooie weer, maar uiteindelijk zou onze landgenoot in een prangend sprintje met Gianni Moscon om de zege strijden. Wellens haalde het daarin en zo mocht hij voor het tweede jaar op rij het zegegebaar maken in Mallorca. 

Een sterk seizoensbegin dus voor Wellens, die zo ook meteen voor de eerste Belgische wielerzege van 2018 zorgt. Voor Lotto Soudal is het de derde triomf van het nieuwe jaar na twee overwinningen van André Greipel in de Tour down Under.

"Heel leuk om al zo snel te winnen"

"Het is heel leuk om al zo snel te winnen", aldus Wellens. "Donderdag behaalden we bovendien als team al een goed resultaat met de derde plaats van Jasper De Buyst."

"Onze ploeg heeft de koers opengebroken", laat hij optekenen in een persbericht. "We waren allemaal sterk vandaag en hebben er een zware wedstrijd van gemaakt. Valverde plaatste een snedige demarrage bergop toen Jasper De Buyst en Rémy Mertz tempo aan het maken waren. Ik beantwoordde de aanval van Valverde en kwam zo terecht in een kopgroep van vijf. De eerste tien minuten reden we enorm hard en al snel sprokkelden we een paar minuten voorsprong bij elkaar. Het was duidelijk dat wij zouden strijden voor de overwinning."

"Samen met Moscon zette ik Valverde, die betere benen had bergop, onder druk in de afdaling van de Puig Major. Hij verloor terrein en moest een inspanning leveren om terug aan te sluiten. Hij probeerde ons te lossen op de laatste beklimming, maar slaagde daar niet in. In de afdaling sloegen Moscon en ik opnieuw een kloof. De sprint zou beslissen over de zege. We wisten dat je om te winnen als eerste de bocht op 200 meter van de finish moest indraaien. Het was een eerlijke sprint, man tegen man."

"Het is heel leuk om al zo snel te winnen. Donderdag behaalden we bovendien als team al een goed resultaat met de derde plaats van Jasper. Zaterdag is de laatste dag dat ik hier rijd. Het parcours is iets minder lastig dan vandaag en het zou kunnen dat er een groep van een twintigtal renners om de zege sprint. Maar als het slecht weer is, kan positionering wel eens heel belangrijk worden en kunnen er grotere verschillen ontstaan." 

5
TDW

Uitslag

1. Tim Wellens (Lotto Soudal) in 3u45:52

2. Gianni Moscon (Ita) z.t.

3 Alejandro Valverde (Spa) op 0:24

4. Gianluca Brambilla (Ita) 0:27; 5. Gregor Mühlberger (Oos); 6. Patrick Konrad (Oos) 5:06; 7. Michael Gogl (Oos); 8. Bauke Mollema (Ned); 9. Pim Ligthart (Ned); 10 Felix Grooschartner (Oos); 14. Thomas Sprengers 5:47; 15. Jordi Warlop; 20. Maxime Monfort 6:37; 33. Kevin Deltombe 10:53; 37. Julien Mortier; 39. Dimitri Peyskens; 43. Eliot Lietaer; 43. Eliot Lietaer.

Opgaves: Jelle Vanendert; Benjamin Declercq, Emiel Planckaert; Kenneth Van Rooy; Aaron Verwilst; Julien Stassen, Ludovic Robeet; Thomas Deruette.

Buiten tijd: Antoine Warnier; Jasper De Buyst; Remy Mertz; Sander Armée. 

5
Photo News
5
Photo News
5
EPA

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Henkie Janssen

    Mooi om te zien dat Valverde weer helemaal terug is. Schrijf hem maar weer op voor de Waalse klassiekers.

  • Dirk Van Den Bossche

    Als het regent, durft hij meer risico nemen en kan hij eens winnen.Maar met zon en wind, is het spijtig dat je hem in de uitslag niet vindt.

Lees meer