PHOTO_NEWS

Titelverdediger Vandewalle zit na vingerbreuk met vraagtekens

Na zijn val in de Giro komt titelverdediger Kristof Vandewalle morgen met veel vraagtekens aan de start van het BK tijdrijden in Mol-Postel. "Ik hervatte in de Ster ZLM Toer na mijn vingerbreuk in de Giro maar moest daar reeds in de eerste rit opgeven. Ik had te veel pijn. De behandelende geneesheer had dit voorspeld maar ik wou toch proberen. Ik had dit misschien beter niet gedaan", erkent de renner van Trek Factory Racing.

"We zijn nu wat verder en tijdens de laatste trainingen ging het alsmaar beter en was de pijn niet meer zo fel. Bovendien is koersen in wedstrijd of tijdens een tijdrit een immense wereld van verschil. Tijdens een tijdrit rijd je alleen en kan je bepaalde obstakels veel beter inschatten. In het peloton is dat een pak moeilijker."

"Ik heb het parcours, dat ik zeker niet technisch vind, al op video gezien. Ik reis vandaag al af naar Mol-Postel en ga dan al eens testen maar ik mag niet ontkennen dat de omloop daar in mijn voordeel spreekt", aldus Vandewalle. "Ik verwacht veel concurrentie van Julien Vermote, Yves Lampaert, Victor Campenaerts, Jurgen Van den Broeck, Thomas De Gendt en ook van mijn ploegmakker Stijn Devolder. Ik zou heel ontgoocheld zijn mocht ik het podium niet halen en ik ga zeker en vast voor een plaats op het hoogste schavotje."

Lees meer