8

Exclusief voor abonnees

Tom Boonen leidt supertalent Remco Evenepoel symbolisch het profpeloton binnen: “Ge gaat verschieten”

Hij kon zijn zoon zijn. Dus liet viervoudig Kristallen Fiets-­laureaat Tom Boonen (38) supertalent en ‘Jongere van het Jaar’ (ja, toch?) Remco Evenepoel (18) eerst rustig trainen. «Ik zorg nogal voor u, hé kleine.» Waarop de kleine de grote op de koffie vroeg in Le Pain Quotidien in Wemmel. Voor een dubbel­interview, waarin de naam Mer… — oeps — niet één keer viel.

Hebben jullie elkaar al eens eerder ontmoet?

Boonen: «Twee keer. Eén keer nuchter en één keer zat.» (lacht)

Evenepoel: «Gij toch. Het licht ­bijkans uit.»

Boonen: «Bij 95% van de aanwezigen toen, op het zilveren ­sponsorjubileum van Latexco. ‘Fiesjeuh!’ Ons eerste gesprek dateert van eind juni, tijdens een fietstocht in de rand van de ­Internationale Wielertrofee in Oetingen, georganiseerd door een maat van mij, een Volvo-concessiehouder.»

Evenepoel: «Het klikte meteen. Alsof we elkaar al tien jaar ­kenden. Ik heb met Toms neefje, Davide Bomboi, bij de junioren gekoerst. Dat was de ideale ijsbreker.»

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Frans Peeters

    Als je jong bent kan er veel gebeuren eer je aan de top bent en dat zal Tom zeker niet alleen beslissen.

  • dretie munkies

    Boonen is inderdaad zowat de Gert Verhulst van de sport : alles maar dan ook alles is goed om in de media te komen ! En die trappen daar nog in ook !

Lees meer