3
Photo News

Exclusief voor abonnees

Tom Boonen over Mathieu van der Poel: “De manier waarop hij won, draagt bij tot de legende die hij stilaan wordt”

“Ik heb Mathieu zondag een berichtje ­gestuurd vanuit Berlijn, waar ik opnames draai voor de nieuwe tv-reeks. ‘Geweldig genoten van je laatste kilometers.’ De dood of de gladiolen, was het. Niet rekenen of speculeren op een ereplaats, wíllen en ­durven sterven voor die overwinning. ‘Ik ga nú aan en zie wel wat er gebeurt.’ Dat ­typeert Mathieu. Tuurlijk werd hij een beetje gediend door de omstandigheden. Rijden Alaphilippe en Fuglsang vooraan vol door, dan komt dat groepje nooit meer terug. Maar de manier waarop hij de Gold Race won, draagt bij tot de legende die hij stilaan aan het worden is. Echt fameus.”

Je hebt 30% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

  • Onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Freddy van Puymbrouck

    De omstandigheden daar kan Mathieu niets aan veranderen, hij heeft gewoon zijn eigen koers gereden zoals hij altijd doet.VdPoel wil altijd winnen, bij Quick Step precies niet want anders ga je niet als een wielertoerist rijden in volle finale.Het tactische spelletje zoals ze dat zo graag spelen is grandioos mislukt, daar zijn ze erg gefrustreerd over vandaar de belachelijke onsportieve reactie!

Lees meer