GETTY

Tom Boonen stapt uit Californische bakoven

Tom Boonen heeft de Ronde van Californië verlaten. In de zesde rit, een loodzware bergrit naar Mountain High (een knoert van een col op 2.134m hoogte), stapte de kopman van Omega Pharma-Quick.Step uit de Californische bakoven. Het kwik flirt met de veertig graden. De Ronde van Californië eindigt zondag.

Tom Boonen trok naar Californië om competitieritme op te doen. In de eerste rit zette Boonen nog mee een waaier op en trok zelfs in de aanval om in de slotfase Mark Cavendish naar de ritzege te piloteren. Daarna reed hij minder in beeld. Gisteren ging de kopman van Omega Pharma-Quick.Step de andere spurtersploegen nog aanmanen om jacht te maken op de spurters, vandaag stapte hij op zo'n 70 km van de streep uit de koers in deze superzware bergetappe. Zaterdag en zondag had Boonen nog wel kansen in vlakkere etappes.

Het was overigens nog niet de etappe van Omega Pharma-Quick.Step. Mark Cavendish en Guillaume Van Keirsbulck kwamen al ten val en Cavendish kreeg ook met mechanische pech af te rekenen.

Lees meer