3
ANP

Boonen: "Voor het eerst nagedacht over afscheid"

"Boonen was dit jaar gestopt als hij een klassieker had gewonnen." Dat waren de woorden van Patrick Lefevere in P-magazine even terug. Een uitspraak die door Tom Boonen nu zelf wordt weerlegd in De Zondag. "Nee, toch niet. Dat zou misschien wel een droomscenario zijn, ja. Maar ik koers nog veel te graag. En ik voel me nog goed. Als je stopt, dan kan je niet meer terug. Je moet dat goed voor ogen houden. Ik heb dit jaar wel voor het eerst over mijn afscheid nagedacht. Ik zal zeker nog één jaar koersen. En waarschijnlijk nog het voorjaar erna. Maar veel langer zal het niet meer duren.

"Heb me niet verstopt"
Ook het cocaïneverhaal waarin Boonen in 2008 en 2009 in verzeild geraakte werd aangesneden. Hoe geraakte de sprinter daaruit? "Door mezelf te blijven. Ik heb me niet verstopt. Ik ben blijven doen wat ik graag deed: fietsen. Dat was mijn uitweg. Ik ben niet iemand die negatief in het leven staat, zelfs niet in een moeilijke periode. Dat is wat ik gedaan heb. Ook mijn omgeving heeft een belangrijke rol gespeeld, maar ik was niet afhankelijk van hen. Je moet mij laten doen, ik kom altijd wel op mijn pootjes terecht", klonk het.  

Kortetermijngeheugen
"Blijkbaar hebben de mensen een kortetermijngeheugen", steekt Boonen van wal wanneer gesteld wordt dat de dopinggevallen de populariteit van de wielersport niet hebben aangetast. "Een dopingzaak levert aandacht op voor de sport, en twee weken later blijft alleen de aandacht hangen en niet meer het waarom. Bij ons komen die verhalen ook altijd naar buiten. Ik heb de indruk dat er in het tennis en het voetbal meer weggemoffeld wordt."

Bij ons komen die verhalen ook altijd naar buiten. Ik heb de indruk dat er in het tennis en het voetbal meer weggemoffeld wordt

Boonen over doping in de sport
3
TDW
3
TDW

Lees meer