BELGA

Tom Boonen 42e: "Tijdrit liegt nooit"

Na tweemaal op rij de ritzege te pakken, is Tom Boonen zijn rode leiderstrui kwijtgespeeld. Dat shirt blijft wel in de ploeg want zaterdag mag de Duitser Tony Martin als leider het slotweekend van de Baloise Belgium Tour intrekken.

"Een tijdrit liegt nooit", stelde Boonen. "Qua wattage heb ik volgens mij wel een heel goede tijdrit afgewerkt. Met die wind was het wel serieus knokken. In het begin ging ik goed vooruit. Ik hing op een gegeven moment nog zo'n minuut achter Theo Bos aan, dus had ik op hem al een minuut goed gemaakt. Ik maakte van dan af tot doel om beetje per beetje naar hem toe te rijden en zo ook een goede tijd neer te zetten. Maar plots kon ik geen constante snelheid meer ontwikkelen en dan wist ik het wel."

"De rit in Lacs de l'Eau d'Heure? Het wedstrijdverloop afwachten is daar de boodschap. Kijk maar naar vorig jaar. Toen heb ik daar zelfs nog een tijdlang alles op een lint gereden. Er wacht daar een lastig parkoers, maar het is doenbaar. Als Gianni Meersman zegt dat hij wil sprinten, dan zal ik hem wel op sleeptouw nemen, maar in de eerste plaats gaan we de leiderstrui van Tony Martin verdedigen."

Lees meer