9
Photo News

Tom Boonen neemt afscheid van 'zijn' Harelbeke: "Het is raar, maar ben al gewend aan afscheid nemen van koersen"

Hij paste woensdag voor Dwars door Vlaanderen, maar vandaag in de E3 Harelbeke tekent Tom Boonen wel weer present. Vanzelfsprekend, want deze wedstrijd mocht natuurijk niet ontbreken tijdens zijn afscheidstournee. Vijf keer stond Boonen tijdens zijn rijkgevulde carrière op het hoogste schavotje in Harelbeke. Niemand doet beter. Komt daar vandaag nog een zesde bij? Dat zou pas écht straf zijn.

"Vanaf de E3 Harelbeke is élke wedstrijd die ik rijd belangrijk. Ik zie voor mezelf nog vier grote kansen op klassiek succes: E3, Gent-Wevelgem, Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Op de Scheldeprijs na, waar we de kaart-Kittel trekken, rijd ik in de meest ideale der werelden overal de finale en doe ik mee voor de zege. Winnen is zoveel lastiger geworden, merk ik. Met een toptienplaats zal ik ook al heel blij zijn. Behalve in Parijs-Roubaix, natuurlijk. Mijn droomkoers... De ploeg is er klaar voor, ik ook." Een veelzeggend extract uit een interview met Tom Boonen in onze krant in de aanloop naar Milaan-Sanremo. Wees gerust, de 36-jarige 'Bom van Balen' is klaar om nog één keer te ontploffen.

"Ik ben redelijk 'relaxed'"
Eén ding is alvast opvallend: de vijfvoudige winnaar van de E3 Harelbeke krijg je zelfs voor de start van 'zijn' koers niet meer gek of nerveus. Hij laat het op zich afkomen. Klinkt het niet dan botst het. Te oud geworden om het niet allemaal te kunnen relativeren. Dat het zijn laatste keer is in Harelbeke? Het moest er eens van komen. Je hoort het zo uit de mond van 'Tornado Tom' komen. Koerst hij de komende twee weken nog één keer zo wervelend als hij spreekt? "Het is het begin van de laatste reeks van vijf koersen. Het is best wel raar, maar langs de andere kant ben ik redelijk 'relaxed'. Ik ben evenveel op mijn gemak als andere jaren. Ik denk dat het besef van het afscheid al veel vroeger gekomen is dan vandaag. Ik heb de laatste maanden overal waar ik kwam, op een WK of elders, wel vragen moeten beantwoorden over hoe het voelt om voor de laatste keer aan de start te staan. Ik ben er al aan gewend geraakt dat het overal de laatste keer is." Tom Boonen ten voeten uit.

9
Photo News
9
Photo News
9
Photo News
9
Photo News
9
Photo News
9
Photo News
9
Photo News
9
Photo News

Lees meer