6
Joel Hoylaerts / Photonews

Exclusief voor abonnees

Tomas Van Den Spiegel, grote man achter Vlaanderens mooiste, is plots crisismanager: “De klap is hard, maar we raken hieruit”

Anderhalf miljoen euro gemis aan vip-inkomsten voor de Ronde van Vlaanderen. En dan hebben we het nog niet over de andere wedstrijden van Flanders Classics gehad. De schade van de coronacrisis is groot, weet CEO Tomas Van Den Spiegel (41), “maar we zullen er wel uit geraken”. En wie weet wordt er dit jaar toch nog een Ronde van Vlaanderen gereden.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het waren, geloven of niet, de drukste dagen van het jaar voor Tomas Van Den Spiegel. Zelfs al is Dwars door Vlaanderen afgelast, net als Gent-Wevelgem en is er – boven alles – zondag ook geen ­Ronde van Vlaanderen.

Van Den Spiegel: “We waren allemaal bezig met de kalender, de kalender, de kalender. Ik wil het geen geleuter noemen, maar toch. We wilden vooruit­kijken. We dachten: kunnen we niet iets doen wat toont dat teams, renners en ­organisatoren in deze tijden wél goed kunnen samenwerken?”

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Domien Deschutter

    Wat moet een ex basketballer in het wielrennen, net als toen tenniscoach Steven Martens in het voetbal kwam of nu koersleider Patrick Lefebvre bij Anderlecht...schoenmaker, blijf bij uw leest.

Lees meer