Aimé De Gendt kreeg het aan de stok met vloekende medevluchters: “Die Belg reed niet mee”

Wanty-Gobert mocht opnieuw de prijs voor de strijdlust afhalen, deze keer met Aimé De Gendt. In een lange ontsnapping van vier renners was hij de beste en gooide hij zijn metgezellen in de finale overboord. 

Net dat manoeuvre was niet naar de zin van Stéphane Rossetto. De Fransman van Cofidis zat al drie keer eerder mee in de vlucht van de dag en vond dat de aanval nu kans maakte om de meet te halen. Rossetto foeterde na de rit dat het een lieve lust was. “Zo’n vlucht zal ooit wel eens lukken, maar dan moet iedereen vol meerijden. Die Belg deed dat niet”, deed Rossetto vloekend zijn verhaal bij France 2. 

“We hadden afgesproken om te versnellen, maar hij bleef hetzelfde tempo aanhouden en daarna valt hij aan voor de strijdlust. Met zo’n renners haal je het nooit. De strijdlust is mooi, maar dat is toch het doel niet? Dat hij aanvalt is het teken dat hij niet voluit ging. De sleper! Ik, Lilian en Anthony hebben alles gegeven, maar die Belg niet. Op het einde bedankte hij ons zelfs niet.”

De Gendt: “Ik voelde me de sterkste”

De Gendt getuigde voor onze micro op de episode: ‘’Blijkbaar was het vloeken op de Belg, ja. Ze vroegen me of ik de bergpunten wilde, maar daar had ik geen interesse in. Ik wou de tussensprint wel hebben. Daar wilden ze dan wel voor sprinten. Op het einde vloeken ze dan dat ik demarreer, maar ik voelde me de sterkste op het einde. Met drie Fransen strijden voor de strijdlust dat zag ik niet zitten, dus moest ik alleen weg. 

“De eerste 120 kilometer was het relatief rustig rijden. Leuk fietsen met supporters langs de kant ook, op het einde ging de kraan open. Hoe het op het podium was? Het was snel voorbij, maar nu kan ik toch eens zeggen dat ik het meegemaakt heb. Eerste ontsnapping in de Tour en meteen op het podium.” 

Aimé De Gendt.
Photo News Aimé De Gendt.

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Dirk Van Den Bossche

    Luc heeft dus blijkbaar een andere TV. Of is tegen de Belgen , kan ook. Het is gewoon de arrogantie van de Fransen , die dachten met 3 tegen 1 de strijdlust te kunnen pakken.Koersen doe je nu eenmaal niet alleen met de pedalen maar ook met de kop en hier was Aimé de sterkste en de slimste.

  • eric maier

    Die Belg reed wel mee. Maar het stak de Fransen tegen dat A. Degendt niet meer wachte en ervandoor ging. Hij wist dat de prijs van de strijdlust automatisch naar en Fransman zou gaan, ook al zou hij altijd op kop rijden van dat groepje.En hij voelde dat bij hun het licht uitging. Gelijk heeft hij, de Fransen een hak zetten in de prijs van de strijdlust.HIj was ze voor en gaf de Tourarganisatie nu geen kans op gefoefel. Meer van dat..

Lees meer