Arnaud Démare: "Ik ga naar de Tour met als doel een etappe te winnen".
BELGA Arnaud Démare: "Ik ga naar de Tour met als doel een etappe te winnen".

Arnaud Démare wil Cavendish kloppen in de Tour

De Franse sprinter Arnaud Démare heeft geen gebrek aan zelfvertrouwen. Na zijn twee ritzeges en eindzege in de Ronde van Picardië kijkt hij al reikhalzend uit naar de Ronde van Frankrijk. De 22-jarige sprinter wil er niemand minder dan Mark Cavendish een pak voor de broek verkopen.

Démare mikt in de komende Tour op een ritzege, dat impliceert dat hij voorbij kleppers als Marcel Kittel, Mark Cavendish en Andre Greipel moet. De jonge lefgozer beseft dat hij voor een moeilijke opdracht staat, maar gelooft rotsvast in zijn kunnen. Zo weet hij bijvoorbeeld hoe hij 'The Manx Express' moet kloppen. "Het was weliswaar vroeg in het seizoen, maar in de Ronde van Algarve, wist ik al dat er een manier is om hem te verslaan ", aldus Démare. Een vreemde stelling want in de vijfde etappe tussen Tavira en Vilamoura werd hij geklopt door de pijlsnelle Brit.

De zeges in Pircardië geven de man uit Beauvais echter extra vertrouwen richting 'La Grande Boucle'. Recente winnaars van het algemeen klassement triomfeerden na hun zege in de Noord-Franse rittenkoers namelijk meermaals in de grote rondes. In 2012 won Marcel Kittel en amper een jaar later mocht zijn ploegmaat John Degenkolb zijn naam op het palmares bijschrijven. "Zij namen ook dit pad en dat geeft me een enorme hoeveelheid ambitie. Ik ga naar de Tour met als doel een etappe te winnen, ondanks dat ik misschien wel teleurgesteld zal worden door de sterke concurrentie," zegt Démare. "Je kan niet elke dag de sprint winnen, maar als er een kans is, weet ik dat het mogelijk is."

Lees meer