8 Chris Froome gaat voor zijn vijfde eindzege.
photonews Chris Froome gaat voor zijn vijfde eindzege.

Doe mee aan de Gouden Tour en win maar liefst 10.000 euro!

Een beetje ondergesneeuwd door het WK, wordt zaterdag ook de Tour de France op gang geschoten. Wie worden de opvolgers van Froome, Matthews, Barguil, Yates en Team Sky? Op www.goudentour.be kan je zelf jouw ideale ploeg samenstellen. Elke dag kan je een racefiets (en zoveel meer) winnen, de eindwinnaar gaat naar huis met liefst 10.000 euro. Wij blikken met ex-renner Jurgen Van den Broeck (35), derde in de Tour van 2010, vooruit op 'La Grande Boucle'. “Froome? Porte? Nee, Nibali is mijn topfavoriet.”

Jurgen Van den Broeck (35) blikt vooruit: “Nibali wint de Tour”

Top tien in Giro, Vuelta én Tour. In die laatste grote ronde zelfs op het podium van het ‘opgekuist’ klassement. Wie beter dan wielrenner-op-rust Jurgen Van den Broeck om vooruit te blikken op de nakende Tour. VDB geniet -hoe zou u zelf zijn?- van een koffietje op het terras. Fiets niét in de buurt, vrouwlief wel.

“Als de Tour zo dichtbij komt, krijg je automatisch wel heimwee naar toen, maar het is niet dat ik sta te popelen om elke dag uren voor tv te zitten”, vertelt hij ons. “We gaan ook op vakantie met het gezin, maar natuurlijk ga ik het volgen. Wie er wint? Ik denk Nibali. Dumoulin en Froome worden vaak genoemd, maar zij hebben de Giro gereden, en je weet nooit hoe je zoiets verteert. Dan kom je automatisch uit bij Nibali. Richie Porte? Die was goed in Zwitserland, maar heeft nooit geluk gehad in de Tour. Als hij niks tegenkomt, zal hij er inderdaad ook wel dichtbij zijn. Ik gun het hem zeker en vast, Richie is een heel vriendelijke jongen. Maar ik schat Nibali toch net iets hoger in.”

8 Vincenzo Nibali.
Photo News Vincenzo Nibali.

Tiesj

“Van onze landgenoten verwacht ik wel wat van Tiesj Benoot. Hij zal zeker iets proberen, aanvallen en een rit te winnen”, gaat Van den Broeck verder. De Tour live volgen was even een optie (“de Roubaix-rit leek leuk”) maar uiteindelijk krijgt een vakantie in Italië de voorkeur. Met de fiets? “De stadsfiets, ja (lacht). Al zit ik wel nog twee, drie keer per week op de koersfiets. Triatlon is mijn nieuwe hobby. Voor de fun. Het zal geduld vergen om het echt goed te doen, want lopen is niet evident. Het zwemmen daarentegen gaat wél redelijk goed. In april deed ik een kwarttriatlon en dat lukte aardig. Respect voor die mannen, want het is heel zwaar om drie sporten te combineren. Voor het overige kijk ik een beetje rond en laat ik alles wat op me afkomen. Ik moet m’n weg nog wat zoeken. Ik zou graag een jeugdploeg opstarten, maar het is niet evident om geld te vinden. Hopelijk lukt dat binnenkort wel”, besluit hij.

8 Jurgen Van Den Broeck toonde zich meermaals in de Tour. Dit jaar zou hij zijn geld zetten op Vincenzo Nibali.
EPA Jurgen Van Den Broeck toonde zich meermaals in de Tour. Dit jaar zou hij zijn geld zetten op Vincenzo Nibali.

Hoe deelnemen?

Deelnemen aan de Tour is heel eenvoudig: surf naar www.goudentour.be en begin te sleutelen aan die ideale Tourploeg.

Stel jouw ideale wielerploeg(en) samen door uit de beschikbare rennerslijst 15 renners te kiezen met een budget van max. 275 miljoen euro. Let op, je kan maximum 3 renners van hetzelfde team kiezen. Daarnaast dien je ook een superkopman aan te duiden waarmee je extra punten kan verdienen. De Gouden Tour bestaat uit 17 speeldagen. Lager op deze pagina vind je een overzicht van de speeldagen. Het tarief voor de Gouden Tour bedraagt 7 euro per ploeg. Na elke speeldag kan je jouw score raadplegen via www.goudentour.be en ontdek je ook meteen of je in de prijzen gevallen bent.

8 De belangrijkste cijfers van deze Tour.
HLN De belangrijkste cijfers van deze Tour.

Belangrijk om weten

Voor alle duidelijkheid vermelden we hier nog een aantal belangrijke zaken zodat je optimaal aan het spel kan deelnemen. Van je 15 ideale renners dien je er 1 als superkopman te selecteren om extra punten te verdienen. Deze superkopman kan je per speeldag aanpassen. Je kan max. 3 renners van een zelfde team in je wielerploeg opnemen. Het spel telt 17 speeldagen waarin alle Tourritten werden opgenomen. Voorts kan je ook meedingen in 2 extra klassementen nl. ‘Sprint’ en ‘Berg’.

Tijdens de Tour heb je recht op 2 transfers/ploeg. Je kan ook doorlopend bijkomende ploegen inschrijven.

Opgelet! Je ploegen zijn pas geldig wanneer we de betaling effectief ontvangen hebben. Betaal daarom bij voorkeur online zodat je ploegen meteen geldig zijn. Via overschrijving is het belangrijk om ruim op voorhand je ploegen te betalen. Ploegen kunnen altijd worden aangepast tot vlak voor de deadline waarvoor ze werden ingeschreven, ook indien ze reeds werden betaald.

8
AFP

Hoe punten scoren?

In een Tourrit en individuele tijdrit scoort de top 30 van de rituitslag punten: van 50 punten voor de winnaar tot 1 punt voor de 30e. In de ploegentijdrit gaan de 10 beste teams aan de haal met de punten. Daarnaast krijgen de ploeggenoten van de ritwinnaar ook punten voor ‘assistentie’.

Ook dit jaar krijgen zowel de leider in het algemeen klassement (gele trui) als de leiders in de nevenklassementen (groene-, bolletjes- & witte trui) extra punten krijgen.

Je kan ook punten scoren met je superkopman die je elke speeldag kan kiezen. Dit is een renner in jouw team waarvan jij denkt dat hij de volgende rit zal winnen. Deze verdient immers 20 punten extra wanneer hij op de 1e plaats eindigt in de rit. Voor een 2e plaats in de rit krijgt de superkopman 15 punten extra, en voor een 3e plaats ontvangt hij 10 punten extra.

Een uitgebreid wedstrijdreglement kan je raadplegen op onze website www.goudentour.be.

8
AFP

Prijzen: Elke dag een racefiets te winnen, eindzege levert 10.000 euro op

Zowel in het algemeen klassement als het dagklassement maak je kans op tal van prijzen. Zo gaat de eindwinnaar aan de haal met 10.000 euro, maar geven we élke speeldag ook een Jaguar racefiets of mountainbike, een Smart TV, officiële wielerkledij van de Belgische nationale ploeg dankzij Bioracer, koffie- & theetoestsellen... In totaal geven we voor 60.000 euro aan prijzen weg, verdeeld over 545 (!) winnaars.

Alle prijzen op: https://goudentour.hln.be/gouden-tour/prizes

8
RV
8 .
MVS .

Overzicht speeldagen:

De Gouden Tour telt 17 speeldagen bestaande uit 21 ritten. Een overzicht van alle speeldagen van De Gouden Tour vind je hieronder:

Dag Datum Speeldag Rit Etappe

Zaterdag 07/07/18 1 1 Noirmoutier-en-l'Île / Fontenay-le-Comte

Zondag 08/07/18 2 Mouilleron-Saint-Germain / La Roche-sur-Yon

Maandag 09/07/18 2 3 Cholet / Cholet (TTT)

Dinsdag 10/07/18 3 4 La Baule / Sarzeau

Woensdag 11/07/18 4 5 Lorient / Quimper

Donderdag 12/07/18 5 6 Brest / Mûr de Bretagne Guerlédan

Vrijdag 13/07/18 6 7 Fougères / Chartres

Zaterdag 14/07/18 7 8 Dreux / Amiens Métropole

Zondag 15/07/18 9 Arras Citadelle / Roubaix

Maandag 16/07/18 Rustdag

Dinsdag 17/07/18 8 10 Annecy / Le Grand-Bornand

Woensdag 18/07/18 9 11 Albertville / La Rosière Espace San Bernardo

Donderdag 19/07/18 10 12 Bourg-Saint-Maurice Les Arcs / Alpe d'Huez

Vrijdag 20/07/18 11 13 Bourg d'Oisans / Valence

Zaterdag 21/07/18 12 14 Saint-Paul-Trois-Châteaux / Mende

Zondag 22/07/18 15 Millau / Carcassonne

Maandag 23/07/18 Rustdag

Dinsdag 24/07/18 13 16 Carcassonne / Bagnères-de-Luchon

Woensdag 25/07/18 14 17 Bagnères-de-Luchon / Saint-Lary-Soulan

Donderdag 26/07/18 15 18 Trie-sur-Baïse / Pau

Vrijdag 27/07/18 16 19 Lourdes / Laruns

Zaterdag 28/07/18 17 20 Saint-Pée-sur-Nivelle / Espelette (ITT)

Zondag 29/07/18 21 Houilles / Paris Champs-Élysées       

7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Theo Smits

    Als Froome gewetenswroeging zou krijgen zou betekenen dat er menselijke trekken in een Sky renner zitten.

  • jan wuyts

    Nibali wint de Tour omdat Froome gewetenswroeging krijgt en van zijn fiets stapt !!!

Lees meer