ANP

Dumoulin over zaak-Froome: "Het is een beetje een puinhoop"

Tom Dumoulin hoorde na de finish op het Nederlands Kampioenschap dat de ASO de Tourstart van Chris Froome wil voorkomen. "Ja, ik hoor het ook net. Wat moet ik er van zeggen? Dat is nu niet aan mij. Ik ben net gefinisht op het NK."

Later liet de nummer 2 van de Giro (achter Froome) toch iets meer los toen hem werd gevraagd naar het machtsvacuüm in het wielrennen - Froome die een fors bedrag krijgt om in de Giro te starten, de UCI die de zaak niet oplost en de ASO die nu Froome wel wil weerhouden van een start in de Tour. "Tsja, het is een beetje puinhoop.

Ik weet nog niet welke beslissing er is genomen, maar het lijkt mij niet zeker dat hij geweerd wordt. Maar de hele zaak is gewoon niet goed voor het wielrennen, dat is gewoon een feit. Een mening heb ik nu niet eens."

En wat als Froome komende dinsdag het beroep wint en wel aan de start verschijnt? "Dan heeft een rechter ernaar gekeken en Froome in het gelijk gesteld, en dan zouden we het daarmee moeten doen."

9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marcel Seys

    Gaan ze nu ook alles aan Armstrong en Contador terug geven? Zij konden er niets aan doen, van de een was het om de kankercellen tegen te houden, en van de ander was het de schuld van de koe waar zijn steak van kwam.

  • Guido Willems

    T'is niet alleen Sky. Heb ook bedenkingen over de ploeg van Dumoulin. Het Giro verhaal van vorig en dit jaar was ook niet koosher.

Lees meer