4
Photo News

Exclusief voor abonnees

Eric Vanderaerden, de laatste Belgische tijdritwinnaar sinds 1985: “Trots als Wout me morgen opvolgt”

Vliegen, deed Eric Vanderaerden toen hij 34 jaar geleden als laatste Belg een vlakke(re) individuele tijdrit in de Tour won. Vliegen, zal ook Wout van Aert morgen doen in Pau, denkt de 57-jarige vipbegeleider van Soudal-Lotto. “Ik zal trots zijn als hij me opvolgt.”

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • eric maier

    Vanderaerden, een pure klasbak. Wat hij als vervroegd overstappende renner naar de prof realiseerde deed niemand hem na. 21 jaar - normaal moest je 22 zijn om prof te worden in die tijd - reed in 1983 al een bijzonder sterk seizoen. Later bevestigde hij alleen maar. De tijdritwinst i nde Tour was inderdaad eentke met regenval achteraf, maar of dat echt verschil maakte en winst of verlies bepaalde in zijn geval, is zeer betwijfelend. Hij nam altijd risco's, nat weer had daar niks aan veranderd.

  • mike milan

    Wie de juiste drinkbus heeft wint....dat is al altijd zo geweest.En natuurlijk talent,een boerenpaard kan ook geen koerspaard worden.

Lees meer