3 Greg Henderson voert openlijk ruzie met Mark Cavendish
PHOTO_NEWS Greg Henderson voert openlijk ruzie met Mark Cavendish

Geprikkelde Henderson: "Cavendish, je vraagt om problemen"

De massaspurten in de komende Ronde van Frankrijk beloven bijzonder grimmig te worden. Greg Henderson (37), lid van de sprinttrein van André Greipel, heeft Mark Cavendish (29) openlijk de oorlog verklaard na een ruzie. Hij wil de vete nu uitvechten in de Tour.

Het is nog gissen naar de oorzaak, maar er zit duidelijk een haar in de boter tussen Greg Henderson en Mark Cavendish. De Nieuw-Zeelandse renner van Lotto-Belisol stuurde volgende boodschap de Twitterwereld in: "Mark Cavendish, noem me een zwakke atleet. Maar als je tweets rondstuurt dat ik een strontvader ben dan vraag je om problemen. Verstuur geen privéberichten."

Op de Twitterpagina van Cavendish zelf staat nochtans geen bericht dat aan Henderson gericht kan zijn. De vete zou volgens insiders al een tijdje duren. Het duo heeft van 2007 tot 2009 samengereden bij T-Mobile en Columbia-HTC en toen al bleken hun karakters erg verschillend te zijn.

Henderson bereidde zijn Ronde van Frankrijk voor in de Ster ZLM Toer terwijl de renner van Quick-Step dat deed in de Ronde van Zwitserland. in de Tour staan de twee wel lijnrecht tegenover elkaar. Henderson is namelijk een pion in de spurttrein van zijn kopman André Greipel.

3 Greg Henderson na zijn ritzege in de Ster ZLM Toer
BELGA Greg Henderson na zijn ritzege in de Ster ZLM Toer
3 Welke verwijten Cavendish precies heeft uitgesproken, is niet duidelijk
AP Welke verwijten Cavendish precies heeft uitgesproken, is niet duidelijk

Lees meer