2
Photo News

Lefevere neemt Gilbert niet mee naar Tour: “Een klap in het gezicht”

Philippe Gilbert (36) trekt niet naar de Tour de France. Dat heeft Deceuninck-Quick.Step nu ook bevestigd nadat onze redactie het nieuws gisteravond al vernam. “Met zo’n sterke ploeg is het lastig om acht renners te kiezen”, verklaart ploegleider Tom Steels. 

Het was de Franse sportkrant L’Équipe die gisteren als eerste met het nieuws naar buiten kwam. Lefevere, Gilbert, noch hun entourage wilden op dat moment commentaar geven op het bericht, maar gisteravond kwam de bevestiging aan onze redactie: de winnaar van Parijs-Roubaix is eerste reserve bij Deceuninck-Quick.Step. Deze ochtend werd dat nieuws officieel toen ‘The Wolfpack’ haar Tourselectie bekend maakte. De kopmannen zijn sprinter Elia ­Viviani, puncher ­Julian Alaphilippe en klimmer Enric Mas. Zij krijgen ­Devenyns, Morkov, Richeze én ­Lampaert en Asgreen mee in steun – vooral die laatste twee lagen in balans met Gilbert. 

Ploegleider Tom Steels geeft uitleg bij de beslissing. “Met zo’n sterke ploeg is het lastig om slechts acht renners te kiezen. Het is dan ook spijtig dat we figuren als Philippe Gilbert niet kunnen meenemen, maar dit is een uitgebalanceerd team. We hebben drie renners die kunnen mikken op ritwinst maar ook een rol kunnen spelen in het algemene klassement. Bovendien is er de ploegentijdrit in België, wat voor ons als Belgisch team met Belgische sponsors een belangrijk doel is. Met deze selectie beschikken we over een goede balans en maken we kans bij heel wat ritten.” 

Zijn niet-selectie is een grote ontgoocheling voor Gilbert – “Een klap in het gezicht”, noemt een van zijn getrouwen het. De ­Ardenner had de voorbije weken hard getraind tijdens een hoogte­stage in Spanje en had zijn zinnen gezet op een nieuwe Tourdeelname. L’Equipe insinueert dat de moeilijke onderhandelingen tussen de renner (die einde contract is) en de ploeg meespelen in de beslissing om hem thuis te laten, maar dat lijkt niet het geval. Er is inderdaad nog geen akkoord, maar normaal zou Gilbert eerstdaags een nieuw voorstel krijgen van de ploeg. In 16 jaar als prof reed hij 9 keer de Tour. Hij won daarin één etappe. 

2
BELGA

85 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • andre van de wege

    een schande lpatrick is de rotte appel , ik hoop dat zijn ploeg gene prijs rijd een belgische ploeg zonder Belgen. wel met Belgisch geld.

  • Pieter De Ruyter

    @ Karel Bellen,Morkov en Richeze zijn de vaste lead out van Viviani.De kans op ritwinst is nu eenmaal groter met Viviani dan met Gilbert.

Lees meer