5 Tiesj Benoot.
Photo News Tiesj Benoot.

Lotto Soudal-renners in koor: "Geen risico's genomen"

De Belgische renners van Lotto-Soudal konden geen hoofdrol opeisen in de openingstijdrit van de Ronde van Frankrijk. Tim Wellens, Tiesj Benoot en Thomas De Gendt kozen ervoor om geen risico's te nemen op het spekgladde parcours in Düsseldorf.

Tim Wellens (24ste op 32"): "Liever regen dan 40 graden"

Voor Tim Wellens verliep de openingstijdit in Düsseldorf voorspoedig. "Ik denk dat die 16'36" geen slechte tijd wordt", aldus de Limburger na het douchen. "Maar je moet wel vol door de bochten durven gaan, anders heeft het geen zin." Wellens koos ervoor om als een van de allereersten van start te gaan. "Een gok. Je weet nooit, hé. Stel dat ik droog kon rijden en het daarna begon te regenen of sneeuwen.. (knipoog). Niet dus. Maar ik had echt wel een goed gevoel op de fiets. Jullie weten ondertussen dat ik liever wat regen heb dan dat het veertig graden is. Anderzijds heb ik zeker geen overbodige risico's genomen." Wellens deelde even de beste tijd met de Italiaan Colbrelli, maar zakte daarna weg in het klassement. Hij zou uiteindeijk als 24ste finishen. Onze jonge landgenoot van Lotto-Soudal vond het overigens een mooi parcours. "Al waren de laatste vier kilometer best lastig."

5 Tim Wellens.
Photo News Tim Wellens.

Tiesj Benoot (123ste op 1'15"): "Witte trui? Dat kan nog altijd"

Tourdebutant Tiesj Benoot kampte met hetzelfde gevoel als heel wat andere Belgen. "Mijn eerste Tourkilometers? Nat en gevaarlijk waren ze! En dan heb ik geen risico's genomen. Ploegleider Herman Frison verwittigde me nog net voor de start dat het in bepaalde bochten wel echt glibberig was. Dan moet je geen zotte dingen doen." Benoot had vooraf aangegeven dat hij -als het binnen de mogelijkheden lag- in de eerste Tourdagen wel een gooi wilde doen naar de witte jongerentrui. "Dat mag als alles meezit, heb ik verteld. Dat kan nog altijd, hé. Maar een echt doel moet je dat niet noemen." Benoot was trouwens lichtjes onder de indruk onderweg. "Ik was er van overtuigd dat hier veel volk zou zijn. Maar dat ze in deze weersomstandigheden zo talrijk buitengekomen zijn, vind ik best straf."

5
BELGA

Thomas De Gendt (131ste op 1'17"): "Op droge omloop hier ook niet in top 20"

Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), in deze Tour kamergenoot van Tim Wellens, had totaal geen zin om risico's te nemen. "De eerste vier kilometer vormden geen probleem. Die gingen rechtdoor. Maar dan begon de elllende. Als je wilde meedoen voor een dichte ereplaats, dan moest je sowieso risico's nemen, maar daar had ik geen behoefte aan. Laat me zeggen dat ik het zo veilig mogelijk heb gehouden in de bochten, maar in de tussenstukken toch zo snel mogelijk heb gereden. Ik denk dat het verschil met iemand die in de bochten voluit gaat, al snel oploopt tot een halve minuut of zelfs meer. Maar goed, op een droog parcours was ik hier ook niet in de top twintig geëindigd. Daavoor is een tijdrit van dertien kilometer net iets te kort. Bovendien heb ik enkele dagen nodig om het goede ritme te vinden. Maar dat komt wel goed. Morgen kunnen we echt aan de Tour beginnen." (DNR)

5
Photo News
5
AFP

Lees meer