3
BELGA

Lotto Soudal slachtoffer van inbrekers: 50.000 euro aan materiaal gestolen

Domper op de feestvreugde bij Lotto Soudal gisteravond. Enkele uren na de spurtzege van Caleb Ewan, is er ingebroken in hun Holiday Inn hotel dichtbij de luchthaven van Toulouse.

De dieven gingen gericht te werk en viseerden de kamer van Tom Peeters, cameraman en fotograaf van de ploeg. Terwijl hij beneden in de lobby aan het werken was, werd er rond 21u in zijn kamer op het einde van de gang ingebroken. Er is voor 50.000 euro aan onder andere camera’s, lenzen en computers gestolen. Er ontstond even paniek bij de ploeg, maar de kamer van Peeters was de enige waar ingebroken bleek. De politie startte intussen een onderzoek en hoopt via vingerafdrukken en camerabeelden op de gang, de daders op het spoor te komen.

3 Lotto Soudal won gisteren nog de rit met aankomst in Toulouse met Caleb Ewan.
Photo News Lotto Soudal won gisteren nog de rit met aankomst in Toulouse met Caleb Ewan.

Woordvoerder Lotto Soudal over inbraak: “Doelgerichte actie”

Arne Houtekier, de woordvoerder van Lotto Soudal: “De diefstal moet in een paar minuten tijd gebeurd zijn. We denken dat het gaat om een doelgerichte actie. De dief moet onze videoman gevolgd zijn vanuit de lobby, waar hij eerst aan het werk was, naar zijn kamer. Daar heeft hij dan snel toegeslagen. Sportief is er geen enkel probleem. Er zijn geen fietsen of sportief materiaal gestolen. De dief heeft bewust op technisch materiaal gemikt. De politie is nadien ter plaatse gekomen, net als de mobiele politie die met de Tour meerijdt. Er loopt een onderzoek en de recherche neemt dat heel serieus. Wij kunnen met het team enkel hopen dat daar iets uit voortkomt.”

3
BELGA

8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Joerikv Van Baelen

    Daar moet de bolletjestrui maar deel recupereren in geld. Manne zulle wel verzekerd zijn.. toch , hoe geraakt da in da circus weg, net omdat het mss een circus is. Da komt wel boven water . Niet iedereen is dare iets mee of kan dat verkopen ...

  • Jan Van Deurne

    Professioneel fotografie materiaal zit inderdaad in die prijsklasse. Het is niet eens overdreven. Een body voor sport fotografie en een bijhorende verre lens is voldoende. Die heb je in de avond niet nodig. Weegt allemaal redelijk wat, dus meesleuren is niet aan de orde. Geef geen commentaar op dingen die je niet kent aub

Lees meer