2
BELGA

Merckx: “Moeten ons stilaan vragen stellen hoe ver Alaphilippe kan geraken”

Eddy Merckx was een opgemerkte gast in Pau, naar aanleiding van 100 jaar gele trui. Samen met enkele andere geletruidragers werd hij gevierd en de Kannibaal toonde zich onder de indruk van Alaphilippe.

“Super, indrukwekkend zelfs”, gaf Merckx aan bij France Television, “Er zijn niet genoeg superlatieven om de prestatie van Alaphilippe te omschrijven sinds het begin van deze Tour. Hij is een voorbeeld voor velen. Als je ziet dat hij met Geraint Thomas de eindwinnaar van de Tour van vorig jaar klopt, mogen we ons stilaan vragen beginnen stellen hoe ver hij kan geraken.”

Ook Thomas De Gendt ziet Alaphilippe ver komen. “Ik denk dat ze met Alaphilippe rekening zullen moeten houden, hij kan iets betekenen in het hooggebergte. Hij is geen normale ‘coureur’. Hij is ook geen Greg Van Avermaet van 70 kilogram, het is nog altijd een lichtgewicht die een lange klim omhoog aankan. Zo’n gele trui geef je niet zomaar af. Dat geeft vleugels. De concurrentie zal rekening met hem moeten houden. Anders kan zich een scenario voordoen als in de Giro. Carapaz heeft daar niet onverdiend gewonnen, maar ze hebben er te lang mee gespeeld.”

2
BELGA

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • eric maier

    Overbodig. Alaphilipe zal op de Torumalet misschien nog net standhouden als hij alles geeft, maar de komende week is het absoluut over en out. En gezien men vaak de 2000m opzoekt, zullen Columbianen er zich beter kunnen manifesteren. Hoe hoger hoe beter voor die mannen. Bernal kan ondanks een matige tijdrit toch nog toeslaan, en Thomas, het is bekend dat hij problemen ondervind met alles boven de 1800m. Dan moeten de ploegmaten op de rem.Pinot lijkt ook beter te worden, week 3 is zijn beste week

Lees meer