3 Greg Van Avermaet.
BELGA Greg Van Avermaet.

Exclusief voor abonnees

Nog één kans voor Van Avermaet om z’n Tour (en seizoen) te redden

Nu wordt de druk wel heel erg groot: er rest Greg Van Avermaet (34) nog één kans in deze Tour. Volgende week woensdag naar Gap moét het gebeuren. Om zijn Tour én om zijn seizoen te redden.

Greg Van Avermaet kreeg aan de finish in Bagnères-de-Bigorre felicitaties van Dariusz Milek, de eigenaar van CCC, en zijn vriendin - altijd goed als je je kan tonen op de dag dat de grote baas op bezoek is. Veel meer zat er niet in voor de Oost-Vlaming. Van Avermaet had de rit van gisteren wel aangekruist, maar het had heel erg moeten meezitten om die opdracht tot een goed einde te brengen. “Ik hoopte op een kleinere groep en vooral minder klimmers”, zei hij. Tegen Simon Yates en consorten maakt hij in een bergrit geen kans - Yates is de winnaar van de Vuelta van vorig jaar.

Je hebt 19% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • eric maier

    beetje over the top titel. Algemeen heeft hij zeker ee ngoed seizoen, maar de winst van een klassieker die we hem automatisch aanmeten, is er niet. Dat het in deze Tour extra lastig is, is omdat het parcours toch wafwijkt va neen klassiekere formule, een parcours gebouwd voor Bardet - die het laat adweten. We mogen niet zomaar aannemen dat Greg elk jaar een klassieker wint, Bovendien is detegenstand sterker in de breedte geworden, ipv 10 renners moet je er 30 in rekening nemen voor winst.

Lees meer