8
Sigfrid Eggers

Op bezoek bij Colombiaanse volksheld Rigoberto Uran: "Win ik de Tour niet, dan probeer ik volgend jaar opnieuw"

Wie was vorig jaar alweer tweede in de Tour? U weet het niet meer? Een paar tips: hij is een lookalike van Mick Jagger, hij is in zijn land even populair als Tom Boonen bij ons en hij klust bij als fietskoerier voor zijn eigen kledingbedrijf. O ja, en hij gaat de Tour deze keer winnen – of dat is hij toch vast van plan. Nog niks? Rigoberto Uran (31) had u een punt opgeleverd. 

Kent u veel renners aan wie een hit is ­gewijd? Tom Boonen, ja. Die heeft er zelfs twee: ‘Ziet Den Tom’ van Van Echelpoel en ‘Tom Boonen is wereldkam­pioen’ van Virtual Zone. In Colombia heb je ‘Go Rigo go’ van Fragua, opgedragen aan Uran. Aanstekelijk nummer – check hieronder maar eens.

Wanneer wij naar Colombia reizen om de man te ontmoeten, horen we meteen dat het nummer wel degelijk gedraaid wordt. En wordt meegezongen. En er wordt op gedanst. De hoofdfiguur zit daar voor veel tussen: steekt Uran in ­Colombia zijn hoofd buiten, dan duurt het niet meer dan een paar seconden voor hij moet poseren voor een selfie. Deelt hij handtekeningen uit, dan moet hij doordoen tot hij een stijve arm heeft.

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

  • Onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • eric maier

    had de mogelijkheid maar de foute ploeg voor een grote ronde te winnen (bij Lefevere), waar niemand hem bergop kon ondersteunen. Vrees dat zijn kansen op zijn en gewoon een top 10 eerder de haalbare kaart is. (hetzelfde overkwam Tony Martin)

  • Frakke Nuyts

    Gaat nooit een ronde winnen,zelfs die van Belgie niet,te plat net als zijn ploeg.

Lees meer