3 Lampaert met de fluit.
JDK Lampaert met de fluit.

Opvallend: Tour-renners rijden met blauwe armband en fluitje de berg af richting teambus

Opvallend: met een blauwe armband en een fluitje rond de nek daalden de Tourrenners na afloop van de veertiende etappe vanop de top van de Tourmalet af naar de teambusparking, vier kilometer lager in het skistation La Mongie. Eerder deden ze dat ook al op La Planche des Belles Filles. En ook morgen zal dat het geval zijn na de etappe met aankomst op Prat d’Albis.

“Prima zaak”, vindt Yves Lampaert, die spontaan even poseerde met de attributen. “Alles voor de veiligheid. Het is Tourorganisator Amaury Sport Organisation (ASO) zelf die ons die dingen verstrekt. De teamverzorger stopt ze mee in de ‘musette’ met verse kledij, die we boven aangereikt krijgen. Met het fluitje horen de afdalende toeschouwers je naderen en springen ze uit de weg. De blauwe armband vermijdt dan weer een situatie zoals vorig jaar met Chris Froome.” 

Ter herinnering: Froome werd toen na de zeventiende rit tijdens de afdaling van de Col du Portet door een overijverige politieagent van de fiets getrokken, omdat die dacht dat de renner, vrij onherkenbaar gehuld in een windjack, een wielertoerist was die de regels overtrad. 

3 Lampaert met blauwe armband.
JDK Lampaert met blauwe armband.
3 Lampaert met het fluitje.
JDK Lampaert met het fluitje.

15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • rik cappelle

    In blok naar beneden rijden kan ook......Hahahahaha. Ja kom, ze moeten maar 45 min wachten misschien achter de laatsten ? Dat verstraft hier nog iedere dag.

  • Jurgen Van Den Bergh

    Ik zou liever zien dat de organisatie de renners met enkele Chinook helicopters naar een rendez vous punt in het dal brengt. Waar de teambussen dan op hen wachten. Want zo in je eentje terug de afdaling moeten doen tussen de menigte is niet erg veilig. Niet voor de renners, noch voor de toeschouwers.

Lees meer