2
BELGA

Papa in spe Van Avermaet in Tour? "Zou perfect 2 weken kunnen meedoen"

De al dan niet deelname van Greg Van Avermaet aan de komende Ronde van Frankrijk is in grote mate aan de bevalling van zijn vrouw gekoppeld. Van Avermaet wordt normaal gezien op het eind van de Tour voor de eerste keer vader en de bevalling primeert voor hem. Dat zei hij vanmiddag in de rand van de 71e editie van Gullegem Koerse.

BMC-ploegleider Valerio Piva stelde in onze krant dat hij in de Tourploeg graag het Belgische duo Greg Van Avermaet met Philippe Gilbert zou zien starten. "De ploeg moet beslissen wie de Tour gaat rijden", aldus Greg Van Avermaet. "Mij maakt het niet veel uit of dat nu met of zonder Philippe Gilbert is. Echt waar. Hetgeen bij mij primeert is de bevalling van mijn eerste zoon of dochter. Daar wil ik zeker bij zijn. Ronde van Frankrijk of niet."

"We zijn normaal gezien uitgerekend op de laatste dag van de Tour. Ik zou dus perfect twee weken of twee weken en een paar dagen naar Frankrijk kunnen trekken. Als de bevalling nu eenmaal vroeger komt ben ik vroeger weg. Aan de ploeg om een beslissing te treffen."

2
TDW

Mur de Bretagne
De 102e editie van La Grande Boucle gaat op 4 juli van start in het Nederlandse Utrecht. "De Tour van dit jaar ligt me minder goed dan die van 2014", aldus Van Avermaet. "Er is nu wel die kasseirit (etappe vier), maar ik ben ook een type dat goed bergop kan. De eerste week zijn er wel enkele mogelijkheden tot ritwinst al is de Muur van Hoei voor mij net iets te lastig."

"De etappe met de Mur de Bretagne zie ik dan weer wel zitten. Daarna gaat het naar de Pyreneeën en dat is helemaal niets meer voor mij. Ik wacht nu af hoe de zwangerschap van mijn vrouw verloopt. De bevalling primeert boven alles en daar zal dan ook mijn Tourdeelname van afhangen", was de Oost-Vlaming duidelijk.

Lees meer