BELGA

Van Aert nam snipperdag met oog op tijdrit: “In de Tour moet je keuzes maken”

Wout van Aert finishte vandaag als 164ste en derdelaatste, op 26 minuten van winnaar Simon Yates. De ritwinnaar van Albi deed dat duidelijk met de tijdrit van vrijdag in gedachten. Van Aert liet lang op zich wachten en reed zich ook niet meer los op de rollen.

“Ik heb de laatste 60 km van deze rit al los kunnen rijden”, grapte Van Aert. “Eigenlijk was het een vrij gemakkelijke bergrit met die lange aanloop. Je kon het rustig aan doen vandaag, er was geen risico dat we buiten tijd zouden finishen. Het is moeilijk te zeggen 'op hoeveel percent' ik bergop reed, maar dat zal ongeveer aan trainingsritme geweest zijn. In de afdalingen draaiden we goed rond. We finishen op ongeveer 25 minuten zonder te forceren, dus ik ben tevreden.”

Het is duidelijk. Van Aert wil ook scoren in de tijdrit en nam dus een snipperdag. “Als je in de Tour bent, moet je keuzes maken”, vindt hij. “Morgen is een mooie kans en dat heb ik zeker in mijn achterhoofd gehouden vandaag. Ik wil graag een goede tijdrit rijden, ik wil vlammen. Ik ga alleszins mijn best doen. Ik heb al veel gegeven in deze Tour. Je kan zo'n tijdrit niet vooraf voorspellen, maar ik voel me de laatste dagen nog steeds zeer goed. Iedereen verspilt hier veel krachten.”

Van Aert verwacht dat de klassementsrenners goed voor de dag zullen willen komen in de tijdrit. “Dat zijn traditioneel goede tijdrijders en zij hebben ook al krachten verspild, zelfs meer dan ik. Ze konden het vandaag zeker niet zo rustig aan doen als ik.” Topfavoriet Rohan Dennis stapte vandaag af. “Dat heb ik gehoord ja. Nu goed: iemand die afstapt, heeft waarschijnlijk ook niet al te beste benen. Dus wat had hij dan kunnen klaarspelen? Ik weet niet wat met hem scheelt, maar het is wel een concurrent minder. Geraint Thomas en Tony Martin zijn de kanshebbers. Tony en ik zijn er samen mee bezig om het zo goed mogelijk te doen. Ik denk dat er nog wel wat klassementsrenners het uitstekend zullen doen. Zij moeten 'vollen bak' gaan, ik ben nog niet echt bezig geweest met het kijken naar de concurrentie. Bernal misschien, Lampaert ook, Asgreen, al hebben die jongens van Deceuninck-Quick.Step wel al veel bergop gereden. Er zal tegenstand genoeg zijn. Dit is de Tour.”

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • andré joye

    En voor de tijdrit zal hij met een half pulleke ketonen genoeg hebben !!Waar zijn we nog mee bezig?Alaphillipe een pulleke en hij wint de rit,Van Aert een pulleke en hij wint de sprint;Straks Van Avermaet een pulleke en hij wint "in achteruit "de rit !!Goe bezig.Waarom kijken wij nog ???

Lees meer