VIDEO. Wout van Aert denkt ook na Tour-zege niet aan WK: “Ik wil graag crosser blijven”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Wout van Aert stond daags na zijn ritzege in de Tour VTM-journalist Merijn Casteleyn te woord. “Ik kreeg veel opmerkingen over het gezicht van Elia Viviani (die nét na de finish Van Aert een zure blik toewierp, red.). Eerst snapte ik niet goed waarom, maar toen ik de beelden zag, was het toch iets aparts", klonk het onder meer bij Van Aert. “Het is iets dat bijblijft bij deze overwinning. En dat we ketonen gebruiken? Een non-discussie.” 

Tom Boonen gaf in zijn HLN-column aan dat Van Aert naar het WK moet als kopman voor de Belgen. Van Aert zelf zei eerder dit jaar al dat hij kiest voor de crosswinter en dat WK laat voorbijgaan. Dat herhaalde hij de voorbije weken al een paar keer en ook nu nog. “Dat is al zo vaak opgerakeld, ik snap dat iedereen me overal aan de start wil. Zeker na een overwinning in de Tour. Dan is het misschien logisch dat het terug een thema wordt, maar ik moet keuzes maken. Ik wil graag crosser blijven, ik wil ook een beetje vakantie nemen. Mensen lijken te vergeten dat ik al lang aan het fietsen ben, zonder echte rustperiode. Augustus wordt vakantie en dan bouw ik op naar de cross en niet naar het WK op de weg.”

Bekijk hierboven het volledige gesprek.

Wout van Aert.
Photo News Wout van Aert.

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • johan commère

    Om eerlijk te zijn was ik niet de grootste fan van Van Aert de voorbije jaren , maar wat die al heeft laten zien de voorbije maanden en nog steeds meer , moet ik nederig buigen . Hoedje af voor deze topman !

  • Peeters Freddy

    Ik zal nooit fan worden van Wout maar echt kritiek geven doe ik ook niet, ieder zijn meug hé.

Lees meer