2
HLN

Wat Thomas De Gendt op één dag verorbert in de Tour

Wat speelt een Tour-renner dagelijks naar binnen? Zeker nu het peloton de bergen intrekt, hebben de rennerslichamen extra brandstof nodig. Lotto Soudal-kok Carol De Dobbelare legde speciaal voor ons alles samen. Bekijk en zoom in onze app in op de foto hierboven.

De hoogtemeters hebben niet alleen gevolgen voor de benen van de renners, maar ook voor hun dieet. Eten en drinken is de boodschap, de klok rond. Tot vier keer zo veel als een ‘normale’ sterveling. “Laat ze maar snoepen. Alleen kip en rijst, dat houdt niemand vol.” Lees het hele verhaal hier op HLN+. De bergrit van vandaag, kan je via deze link volgen.

2
Photo News

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • eric maier

    Frank Joos, jawel dit was voor 1 dag met 2 cols in de rit. Natuurlijk met het ook op komende dagen. En wat hij in die etappe die hij won deed. Op zo'n dag verbruikt hij al snel 7000 Kcalorie, een dag als vandaag zelfs wat meer, overmorgen kan dat zelfs naa rde 8500-9000 gaan. Als je beseft dat het lichaam een maximaal kolhydraat aankan per dag, komen ze er dus niet. Er word dagelijks gekeken naar de aard van het parcours de volgende dagen, zijn gewicht en vocjtmassa gemeten, alles is afgemeten

  • Pascal Devroey

    Hij is de ketonen nog vergeten

Lees meer