3 .
pn/rv .

Exclusief voor abonnees

Twee jonge wielrenners overlijden door hartfalen, niemand weet wat eraan te doen: "We kunnen alleen maar jammeren"

Twee jonge wielrenners stierven in negen dagen tijd door hartfalen. Michael Goolaerts (23) overleed op zondag 8 april tijdens Parijs-Roubaix. Jeroen Goeleven (25) zakte maandag 17 april ineen naast zijn bed, net voor hij zou gaan trainen. Goolaerts en Goeleven waren renners nummer 21 en 22 die de voorbije twintig jaar omwille van een hartprobleem het leven lieten. De battre, leur coeur s’est arrêté. En er is niets, zeggen de specialisten, wat ze eraan kunnen doen. «We kunnen alleen maar jammeren.»

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Noella Vancompernolle

    Hart wordt op te jonge leeftijd te zwaar belast? Ooit een pa horen stoefen met zijn 13-jarige aspirant die 'deze week al 300 km getraind heeft'... Of die 1stejaars nieuweling die in januari trainingsritten van 135 km afhaspelde... En zo mooi hé, dat fotootje van de kleine op de Ventoux! Teveel druk door de omgeving?

  • Pedro Gonzalez

    Het verrast mijn cardiologe helemaal niet.

Lees meer