David Lappartient.
Photo News David Lappartient.

UCI-voorzitter Lappartient wil onderzoek naar Team Sky

UCI-voorzitter David Lappartient wil dat zijn organisatie een onderzoek instelt naar de praktijken van Team Sky. Lappartient zei dit vandaag naar aanleiding van de bevindingen van een Britse parlementaire commissie. Die stelde vast dat Team Sky en voormalig Tour-winnaar Bradley Wiggins een 'ethische lijn' hebben gepasseerd.

"We geloven dat een krachtige corticosteroïde gebruikt werd om destijds Bradley Wiggins, en mogelijk andere renners die hem steunden, voor te bereiden op de Tour de France", staat in het maandag gepresenteerde rapport. "Dat was niet met de bedoeling een medische nood te behandelen." Wiggins beweert het middel te hebben gebruikt tegen astma.

"Wij hebben een anti-dopingfoundation die de macht heeft dit te onderzoeken", verklaarde Lappartient aan de BBC. "Ik vind dat ze van deze mogelijkheid gebruik moet maken. Iedereen behoort te weten of Wiggins dan wel Sky de dopingregels hebben overtreden. Als het middel daadwerkelijk is aangewend om de prestaties te verbeteren, is er sprake van bedrog."

Russische hackers maakten twee jaar geleden openbaar dat Wiggins, onder meer kort voor zijn eindzege in 2012 in de Tour, met toestemming de verboden corticosteroïde triamcinolon kon gebruiken. Het middel helpt om allergieën en ademhalingsmoeilijkheden te behandelen.

In een reactie laat Team Sky weten dat het "zich erop verheugt om mee te werken aan welk onderzoek ook door de UCI".

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Freddy van Puymbrouck

    Ze gaan een onderzoek instellen, dat moeten ze niet doen want Froome is al positief bevonden.Wat ze wel moeten doen doen ze niet namelijk Froome niet meer laten koersen tot het onderzoek naar zijn positieve test klaar is.Moraal van het verhaal,deze voorzitter van de UCI geen haar beter is dan zijn voorganger.Het toppunt is dat Sky er zich op verheugd mee te werken met het onderzoek door de UCI, ze kunnen zo gezellig samen werken die twee, echt om van te kotsen deze doorzichtige corruptie!!

  • Philomena Vanderweyen

    Nog enkele jaartjes en we weten hoeveel Sky betaald heeft om alles te laten"doodbloeden".Alles wat ook maar met een"beetje"geld te maken heeft krijgt vroeg of laat met bedrog/corruptie te maken.

Lees meer