2
BELGA

Van Aert start toch in Omloop en anticipeert zo op mogelijke afgelasting Italiaanse koersen

Wout van Aert maakt dan toch deel uit van de selectie van Team Jumbo-Visma voor de Omloop. Aanvankelijk zou hij het Vlaamse openingsweekend laten schieten, maar de ploeg wil anticiperen op een mogelijke afgelasting van de Italiaanse klassiekers. 

Van Aert kwam oorspronkelijk niet aan de start in de Omloop.  “Team Jumbo-Visma anticipeert met zijn deelname op een eventuele annulering van andere koersen op zijn programma. Voorkomen wordt zo dat zijn seizoensstart noodgedwongen pas over een maand zou zijn”, luidt het bij de Nederlandse ploeg. Van Aert, die zich de voorbije tijd voorbereidde op stage in Tenerife, zou aanvankelijk zijn seizoensdebuut maken in Strade Bianche op 7 maart en daarna Milaan-Sanremo (21 maart) rijden. Door het coronavirus dreigen die klassiekers in Italië afgelast te worden. 

“Dat er in Italië al zaken werden geannuleerd, is alom geweten”, licht Ard Bierens, de perswoordvoerder van Jumbo-Visma, verder toe. “Wij staan in nauw contact met de sportbonden en overheden. Op basis van onze eigen inschattingen en alle info in ogenschouw nemend houden wij er rekening mee dat er in Italië koersen geschrapt zullen worden. Dat zou op Wouts programma een nefaste werking hebben, maar via deelname aan de Omloop wordt dat nu opgevangen.” 

UCI: “Onmogelijk om nu al te zeggen of bepaalde koersen in Italië worden geannuleerd”

De UCI gaf vandaag ook een verklaring over de gevolgen van het coronavirus op de wielerevenementen. “De huidige toestand van de epidemie heeft uiteraard gevolgen voor de organisatie van sportevenementen en culturele evenementen in verschillende regio’s van de wereld - zo ook die van de UCI, met als voorbeeld Italië. Het is momenteel niet mogelijk om de gevolgen op middellange termijn te voorspellen, en dus ook niet mogelijk - gezien de snelheid waarmee nieuwe uitbraken worden gemeld - om nu al te zeggen of bepaalde wedstrijden in Italië worden geannuleerd of niet. Anderzijds hebben regionale gezondheidsautoriteiten op korte termijn beslissingen genomen om bepaalde evenementen uit te stellen of te annuleren, om het risico’s op overdracht zo klein mogelijk te houden. De UCI blijft nauw contact houden met de organisatoren van de internationale wielerwedstrijden en de gezondheidsautoriteiten van de gastlanden”, klinkt het in de mededeling. 

Van Aert wordt zaterdag vergezeld door Amund Jansen, Mike Teunissen, Pascal Eenkhoorn, Taco van der Hoorn, Maarten Wynants en Bert-Jan Lindeman.

Nog 3 keer slapen! En dan begint eindelijk het klassieke voorjaar, en natuurlijk ook een nieuw seizoen van de Gouden Klassiekers. Vanaf de Omloop tot Luik-Bastenaken-Luik, dankzij Het Laatste Nieuws en hln.be kan je weer prachtige prijzen winnen. Hoe je dat doet, lees je op deze pagina. Veel plezier en succes!

2
BELGA

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • johan de vlieger

    Blij voor Wout! Hoop nu maar dat de mensen begrijpen als hij niet top is want is maar plots beslist! Maar duim voor Wout !!

  • Roger Deprez

    Als fan van Wout toch blij dat hij er bij is in de omloop, succes Wout.

Lees meer