3 Greg Van Avermaet op hoogtestage
rv Greg Van Avermaet op hoogtestage

Exclusief voor abonnees

Van Avermaet in zíjn Canadese GP’s op zoek naar winnaar in zichzelf: “Ik voel me goed. Nu nog eens scoren”

5 mei, vierde rit in de Ronde van Yorkshire. Ruim vier maanden is het geleden dat Greg Van Avermaet (34) nog eens door bloemenmeisjes werd ­gezoend. Ongemeen lang voor de olympische kampioen. Waar is de winnaar in hem naartoe? “Er moet nog iets bij, ja.” 

De vraag manifesteert zich. Zeker nu in de directe aanloop naar het WK zowat elke Belgische ge(pre)selecteerde wel ergens zijn graantje meepikt. En medekopman Philippe Gilbert al twee keer raak trof in de Vuelta. Met een etappezege in Valencia erbij blokkeert Van Avermaets persoonlijke seizoensteller voorlopig op twee. “Dat is niet ‘niks’. Maar het waren ook niet de grootste koersen”, beseft hij. (zucht) “Winnen is leuk, het mooiste wat er ­bestaat. Iedereen wil het graag. Dat is voor mij niet ­anders. Maar ik doe het nu eenmaal niet aan de lopende band. (grijnst) Het verhaal van mijn leven. Frustrerend? Soms. Knagend? Niet meer, in de herfst van mijn carrière. Ik kan mezelf niet veranderen. Mijn regel­maat is ook een kwaliteit. Sommige jongens pakken één keer uit en voor de rest van het jaar zie je ze niet meer. Dan kies ik liever voor het constante. Ik sta er elke week, rijd overal de finale.”

Je hebt 28% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Peter De Decker

    Carina Stulens: helemaal met je eens. Hij kon Gilbert ook niet hebben in de ploeg BMC. Vergelijk hun palmares eens. Van Avermaet zal nu ook niet rijden voor Gilbert, die helemaal in topvorm zit.

  • Carina Stulens

    Is hij al niet gans het jaar aan het zeggen dat hij zich goed voelt, maar gescoord heeft hij nog helemaal niet en zal hij ook niet doen. Zijn uitspraken zijn groter dan zijn prestaties. Hij hoort helemaal in de ploeg voor het WK te zitten. Het is beter hem te vervangen door een extra knecht die voor de ploeg wil werken. Want dat is iets dat Van Avermaet nooit zal doen. Hij denkt alleen maar aan zichzelf...

Lees meer