5 Het zag er in volle finale weer uitstekend uit voor Greg Van Avermaet, maar toch greep hij weer net naast de zege.
Tim De Waele Het zag er in volle finale weer uitstekend uit voor Greg Van Avermaet, maar toch greep hij weer net naast de zege.

Van Avermaet net niet: "Ik dacht dat het zou lukken"

Cancellara. Altijd weer Cancellara. Greg Van Avermaet dacht dat de ritzege voor het grijpen lag in de Ronde van Oman. Maar daar was Cancellara dus weer.

Vorige week werd Van Avermaet door Cancellara nog bij de 'niet-winnaars' geklasseerd. De 33-jarige Zwitser had het over hoe hij de Belg vorig jaar klopte in de Ronde van Vlaanderen. Dat deed hij gisteren weer in Oman, uit het wiel van Van Avermaet naar ritwinst sprinten. Het was niet de renner die Van Avermaet had verwacht. "Ik had Sagan zien zitten in ons kopgroepje. Ik wist dat het moeilijk zou zijn om te winnen." De 29-jarige Waaslander kwam met de besten boven op de laatste klim, een teken dat de vorm goed is. Van Avermaet zette zijn ploegmaats aan het werk voor de sprint, maar moest zelf te vroeg beginnen. "In de laatste dertig meter kwam Cancellara er nog over. Ik dacht nochtans dat het me zou lukken. Ik ben zo hard mogelijk blijven trappen, helaas kon ik het niet houden."

5
Tim De Waele
5
Tim De Waele
5
Tim De Waele
5
Tim De Waele

Lees meer