14 Met tijdritwinst op het EK in het Nederlandse Alkmaar eerde Remco Evenepoel twee collega-wielrenners en goede vrienden Bjorg Lambrecht en Stef Loos, die veel te snel het leven lieten. Evenepoel kon na de finish zijn tranen niet bedwingen. “Dit is voor die jongens, daar hoog in de hemel”, zei hij geëmotioneerd.
Sigfrid Eggers Met tijdritwinst op het EK in het Nederlandse Alkmaar eerde Remco Evenepoel twee collega-wielrenners en goede vrienden Bjorg Lambrecht en Stef Loos, die veel te snel het leven lieten. Evenepoel kon na de finish zijn tranen niet bedwingen. “Dit is voor die jongens, daar hoog in de hemel”, zei hij geëmotioneerd.

Van emotionele Evenepoel tot de ‘Tour de Julian”: straffe beelden tonen blik achter de schermen bij Deceuninck-Quick.Step

Ook dit jaar was fotograaf Sigfrid Eggers een vlieg op de muur bij Deceuninck-Quick.Step, officieel het beste wielerteam van 2019. Eggers kon zo onder meer het debuutjaar van Remco Evenepoel en de knotsgekke Tour van Julian Alaphilippe vanaf de eerste rij volgen. Via onderstaande beelden krijgt u een unieke blik achter de schermen bij ‘The Wolfpack' van Patrick Lefevere gecentraliseerd rond de drie grote blikvangers dit seizoen: Philippe Gilbert, Julian Alaphilippe en Remco Evenepoel.

Het fotoboek van Sigfrid Eggers, ‘The Wolfpack: 365 Days At The Wheel’, van ‘Uitgeverij Kannibaal’ ligt inmiddels in de winkel. De prijs bedraagt 35,50 euro. Bovendien komt er op 30/10 een signeersessie op de boekenbeurs. Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Dries Devenyns en fotograaf Sigrid Eggers zullen daarbij aanwezig zijn. 

14
Sigrid Eggers

De beste beelden van Philippe Gilbert 

14 Op z’n 36ste voegde Philippe Gilbert Parijs-Roubaix toe aan zijn rijkgevulde erelijst. Een dikke kus van vriendin Bettina mocht niet ontbreken.
Sigfrid Eggers Op z’n 36ste voegde Philippe Gilbert Parijs-Roubaix toe aan zijn rijkgevulde erelijst. Een dikke kus van vriendin Bettina mocht niet ontbreken.
14 Na zijn triomftocht op de Franse kasseien wandelt Gilbert in het zog van Yves Lampaert, die derde werd.
Sigfrid Eggers Na zijn triomftocht op de Franse kasseien wandelt Gilbert in het zog van Yves Lampaert, die derde werd.
14 Philippe Gilbert en Remco Evenepoel deelden op het WK wielrennen in Yorkshire een kamer.
Sigfrid Eggers Philippe Gilbert en Remco Evenepoel deelden op het WK wielrennen in Yorkshire een kamer.
14 Na inspanning, de ontlading en vooral ontsnapping: Philippe Gilbert met een Maes in de mythische douches van de velodroom in Roubaix.
Sigfrid Eggers Na inspanning, de ontlading en vooral ontsnapping: Philippe Gilbert met een Maes in de mythische douches van de velodroom in Roubaix.

De beste beelden van Remco Evenepoel

14 Remco Evenepoel vierde in de Ronde van San Juan zijn profdebuut. Tijdens de trainingstochten onder een loden Argentijnse zon verbrandde hij zich. De dagen nadien was zonnecrème smeren dus de boodschap.
Sigfrid Eggers Remco Evenepoel vierde in de Ronde van San Juan zijn profdebuut. Tijdens de trainingstochten onder een loden Argentijnse zon verbrandde hij zich. De dagen nadien was zonnecrème smeren dus de boodschap.
14 Remco Evenepoel stoomt zich klaar voor de tijdrit in de Ronde van België. Een dag eerder pakte hij na een straf nummertje zijn eerste profzege.
Sigfrid Eggers Remco Evenepoel stoomt zich klaar voor de tijdrit in de Ronde van België. Een dag eerder pakte hij na een straf nummertje zijn eerste profzege.
14 Remco Evenepoel op zijn hotelkamer, terwijl hij zijn zilveren medaille na het WK tijdrijden monstert.
Sigfrid Eggers Remco Evenepoel op zijn hotelkamer, terwijl hij zijn zilveren medaille na het WK tijdrijden monstert.
14 Evenepoel in de ploegbus tussen Yves Lampaert en Michael Morkov in.
Sigfrid Eggers Evenepoel in de ploegbus tussen Yves Lampaert en Michael Morkov in.

De beste beelden van Julian Alaphilippe:

14 In de rit naar Epernay - de derde etappe - greep Julian Alaphilippe de macht in de Tour de France. Hij pakte het geel na een straffe solo en zou die trui uiteindelijk 14 dagen dragen.
Sigfrid Eggers In de rit naar Epernay - de derde etappe - greep Julian Alaphilippe de macht in de Tour de France. Hij pakte het geel na een straffe solo en zou die trui uiteindelijk 14 dagen dragen.
14 Sant in eigen land. Julian Alaphilippe haalt de Franse fans op zijn hand.
Sigfrid Eggers Sant in eigen land. Julian Alaphilippe haalt de Franse fans op zijn hand.
14 De tijdritoutfit van Alaphilippe moet tot in de puntjes kloppen. Met succes, want tot ieders verbazing reed hij in Pau iedereen in de vernieling in de Tour-etappe tegen de chrono.
Sigfrid Eggers De tijdritoutfit van Alaphilippe moet tot in de puntjes kloppen. Met succes, want tot ieders verbazing reed hij in Pau iedereen in de vernieling in de Tour-etappe tegen de chrono.
14 Op dag één van de Dauphiné maken Philippe Gilbert, Zdeněk Štybar en Julian Alaphilippe een tochtje door de Franse natuur.
Sif Op dag één van de Dauphiné maken Philippe Gilbert, Zdeněk Štybar en Julian Alaphilippe een tochtje door de Franse natuur.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer