Kenneth Van Rooy
PHOTO_NEWS Kenneth Van Rooy

Van Rooy wordt vierde op EK voor beloften

Belofte Kenneth Van Rooy is op een vierde plaats geëindigd op het EK wielrennen voor junioren en beloften in het Estse Tartu. Het goud ging naar de Slovaak Erik Baska, zilver was voor de Rus Mamyr Stash en de Italiaan David Martinelli pakte het brons.

161 kilometer moesten de heren beloften afwerken in Tartu. Na een aantal schuchtere aanvalspogingen in de beginfase brak de wedstrijd pas open na een aanval met de Ier Eddie Dunbar en de Pool Wojciech Sykala. Het duo telde na 65 km 42 seconden voorsprong op het peloton, maar het duo werd opnieuw gegrepen door het peloton nog voor halfweg koers.

Daarna was het de beurt aan de Tsjech Daniel Turek die 1:25 voorsprong pakte, maar de solo van de Tsjech zou een zware opdracht worden. Een tegenaanval met Skaarseth, Ballerini, Kasperkiewicz, Kenneth Van Rooy, Laurens De Plus en Josef Ceny werd opgezet. Hij kreeg op 50 km van de streep het gezelschap van het kwintet.

Finaal kregen we vier koplopers: onze landgenoot Laurens De Plus, Stosz, Schlegel, en Dunbar, maar nog voor de slotronde kwam alles weer bijeen en bereidde het peloton zich voor op een massasprint. De Slovaak Baska bleek te sterk, Kenneth Van Rooy viel met een vierde plaats net naast het podium.

Maxime Farazijn werd 31e, Dries Van Gestel 33e, Aimé De Gendt 44e, Nathan Van Hooydonck 45e, Laurens De Plus 46e en Ruben Pols 77e.

Lees meer