3
instagram sepvanmarcke

Vanmarcke wordt tweede in rit en grijpt leiderstrui in Ronde van Oostenrijk

Sep Vanmarcke (Cannondale) is tweede geworden in de eerste etappe van de Ronde van Oostenrijk en neemt de leiding in het algemeen klassement over van de Italiaan Oscar Gatto (Astana). De ritzege in de etappe van 193,8 kilometer tussen Graz en Wenen was voor de Italiaanse spurtbom Elia Viviani (Sky). De Australiër Jason Lowndes (Israël Academy) werd na Vanmarcke derde.

Na de korte klimproloog van gisteren moest het peloton van de Ronde van Oostenrijk maandag 193 kilometer afwerken tussen Graz en hoofdstad Wenen. Uitgezonderd een klim van tweede categorie een volledig vlakke opdracht, waarin de wind in het laatste wedstrijduur zijn rol speelde. Het peloton werd in verschillende waaiers geslagen, gele trui Oscar Gatto (Astana) liet zich verrassen.

In de laatste vijf kilometer werd de laatste van de vroege vluchters, de Let Gatis Smukulis, gegrepen door de eerste waaier. In de spurt voor de zege was Sky-renner Elia Viviani, die in deze Ronde van Oostenrijk de kleuren verdedigt van een Italiaanse selectie, de snelste. Sep Vanmarcke werd tweede, maar neemt met dank aan de bonificatieseconden en zijn vijfde plaats in de proloog van zondag de leiderstrui over van Gatto. William Clarke, ploegmaat van Vanmarcke bij Cannondale-Drapac, is de dichtste achtervolger in het klassement op drie seconden.

De Ronde van Oostenrijk duurt nog tot en met zaterdag. Op donderdag en vrijdag staan er bergritten op het programma.

So happy to be back on my good level! Great teamperformance by creating echelons, and bringing me in position to sprint. 2nd behind Viviani and and new leader! @TourOfAustria

135 Likes, 3 Comments - Sep Vanmarcke (@sepvanmarcke) on Instagram: "So happy to be back on my good level! Great teamperformance by creating echelons, and bringing me..."

3
TDW

Uitslag:

1. Elia Viviani (Ita/Italiaanse selectie) in 4u28:50

2. Sep Vanmarcke z.t.

3. Jason Lowndes (Aus) 

Stand:

1. Sep Vanmarcke (Bel/Cannondale-Drapac) in 4u31:02

2. William Clarke (Aus) op 0:03

3. Markus Eibegger (Oos) 0:05 

3
GOYVAERTS/GMAX Agency

Lees meer