3
Photo News

"Nachtmerrie" voor Nys in aanloop naar Koppenberg

Sven Nys kan zondag voor de tiende keer winnen op de Koppenberg, een van de zwaarste en belangrijkste crossen van het seizoen. Maar dan zal de 39-jarige Balenaar wel moeten afrekenen met slokop Wout van Aert en types als Kevin Pauwels en Lars van der Haar. In zware omstandigheden geen onoverkomelijke opdracht, maar bij het verwachte nazomerweer aartsmoeilijk. "Zomer in de week van de Koppenberg. Dat is een crosser zijn grootste nachtmerrie", was de ontgoocheling groot bij Nys.

Droog en zonnig
Geen gladde kasseien dus en al zeker geen modderpoel. De 'Bult van Melden' zal er komende weekend droog bijliggen. De voorspellingen zijn duidelijk: zonnig, vijftien graden en weinig kans op nattigheid. Het wordt een wedstrijd voor vliegmachines, beseft Nys. "Ik moet de knop omdraaien en me focussen op een snelheidsrace", besloot hij op Twitter.

3 Van Aert won in 2014. Nys was razend en koelde zijn woede op de gedubbelde Jan Denuwelaere
BELGA Van Aert won in 2014. Nys was razend en koelde zijn woede op de gedubbelde Jan Denuwelaere

Tiende zege?
Nys won al negen keer op de Koppenberg. Vorig jaar zat een tiende zege erin, maar de toenmalige Belgische kampioen werd na een omstreden eindsprint tweede achter Van Aert. Nys wees met beschuldigende vinger naar de gedubbelde Jan Denuwelaere, die hem zou gehinderd hebben in de slotfase (zie beelden onder). De afscheidnemende crosser kon dit seizoen nog geen zegegebaar maken. Verder dan twee tweede plaatsen - in Ardooie en Las Vegas - kwam Nys nog niet.

3 Sven Nys werd vorig jaar op de Koppenberg geklopt door Wout van Aert. Kevin Pauwels finishte als derde
photo_news Sven Nys werd vorig jaar op de Koppenberg geklopt door Wout van Aert. Kevin Pauwels finishte als derde

Lees meer