4
BELGA

"Nog niet zo sterk gereden als Van Aert"

Wout van Aert degradeerde de tegenstand op en rond de Koppenberg vandaag weer tot figuranten. In de klassementscrossen zit de 21-jarige snaak al aan vijf zeges op zes wedstrijden. Voor de concurrenten was het opnieuw strijden voor de overige plekjes op het podium, want het is momenteel strijden voor plek twee en drie in de achtergrond.

Op twee ronden van het einde ging Van Aert weer eens fors op het gaspedaal staan. Het begint zo stilaan een gewoonte te worden. "Dan moet ik volgende week iets anders verzinnen voor de concurrenten anders weten ze al wat ik ga doen", grapte de renner van Vastgoedservice aan Sporza. "Het is altijd beter om te demarreren als er net een ronde goed is doorgereden. De laatste ronden liet ik nog een paar seconden liggen, maar het zat er vandaag niet in om een grote voorsprong bij elkaar te fietsen. De andere jongens waren ook heel sterk."

"Vooraf hadden we een plannetje gemaakt hoe we deze cross zouden aanpakken. Dit is een cross waar in het begin meestal afwachtend wordt gekoerst. Halfweg aanvallen is de beste optie op succes. En wat we vooraf voorspelden, bleek ook nu het geval, de cross zat lang op slot. Uiteindelijk had ik aan één versnelling voldoende om een kloofje te slaan. Daarna moest ik gewoon dat tempo aanhouden. Het is leuk koersen met zo'n conditie. Zeker op dit zware parcours. Dit een wedstrijd die niet liegt, de beste wint hier altijd. Ik ben trots op deze overwinning. Ik weet niet waar dit gaat eindigen, maar zolang ik goed ben, ga ik de kansen op de zege telkens grijpen."

4
TDW

Zoals Lars Van der Haar. Gisteren zegevierde de Nederlander nog in de Schorre in Boom, vandaag moest hij het met een derde plek stellen. "Ik heb afgezien, maar het was een mooi weekend. Het was nog lang hopen op een tweede plek want de overwinning was al snel weg. Tweede of derde maakt eigenlijk niet veel uit. Het was een beetje een vreemde wedstrijd."

Van der Haar wil zich echter niet bij de suprematie van Wout van Aert neerleggen. "Wout was heel goed, maar hij is te kloppen. Op een parcours waar de inspanningen iets korter zijn, lukt dat wel. Ik kijk uit naar het EK van volgende week en start er met veel ambitie. Ik wil winnen. Schrik heb ik niet van Wout. Huijbergen is een parcours met veel korte inspanningen. Hij kan er zijn vermogen niet helemaal kwijt en dan is hij te kloppen", besloot de Nederlander.

4
TDW

De tweede in de Koppenbergcross Kevin Pauwels was dan toch iets meer onder de indruk van de straffe prestaties van Van Aert. "Ik denk niet dat er al zo snel gereden als Van Aert momenteel doet. Het gaat verschrikkelijk snel. Ik hoop alvast dat hij niet het hele seizoen zo zal rijden."

4
BELGA

Lees meer