4
BELGA

Aerts start met breuk en drie barsten aan ribben in Wereldbekercross van Zolder: “Elk punt is er één gewonnen”

Toon Aerts (26) koerst vandaag in Heusden-Zolder. Straf, als je weet dat de renner met een ribbreuk en drie -barsten aan de start komt. Of dat ook betekent dat hij er sportief iets kan gaan uitrichten, is nog de vraag.

Nieuw onderzoek wees gisteren uit dat Aerts niet alleen een breuk, maar ook drie barsten aan de ribben heeft. Allemaal het gevolg van zijn val op zondag in de cross in Namen. Omdat de ribben niet van plaats verschoven zijn, is het risico op een verergering van zijn blessure (en het gevaar op perforatie van een orgaan) minimaal. Hij krijgt daarom groen licht om te starten.

De renner van Telenet Baloise Lions zal met stevig ingetapete ribben moeten koersen. Dat zal hem ongetwijfeld hinderen, maar moet de pijn ook een beetje temperen. Want dat Aerts zal afzien, staat vast: ribblessures zijn bijzonder pijnlijk. De lat wordt daarom niet te hoog gelegd. “Het is koffiedik kijken wat Toon waard zal zijn, maar elk puntje dat hij pakt in Heusden-Zolder is er één gewonnen”, klinkt het bij de ploeg.

Dat zit zo: Aerts is sinds deze week leider in de wereldbeker. Niet meedoen vandaag zou wellicht het einde betekenen voor zijn kansen op eindwinst. Vraag is nu of meedoen zo veel meer gaat opleveren. Aerts ging gisteren dicht bij huis testen op het parcours in Loenhout (waar vrijdag gecrost wordt), maar over de balkjes springen lukte bijvoorbeeld niet. Afwachten dus wat dat vandaag geeft

Programma

Het drukke eindejaarsprogramma in het veldrijden:

26/12: Heusden-Zolder (Wereldbeker)

27/12: Loenhout (DVV-Trofee)

29/12: Diegem (Superprestige)

30/12: Bredene

1/01: Baal (DVV-Trofee)

4
BELGA
4
Photo News
4
BELGA

46 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • eric reynebeau

    Karaktermens Toon chapeau. En aan de "kenners" Sierens,Verhulst en 10000 euro startgeld Claeys, in een wereldbekerwedstrijd worden geen startgelden uitbetaald.

  • Marcel Bontinck

    Het is wereldbeker,dus geen startgeld Marc Sierens

Lees meer