23
Photo News

Drie keer wereldkampioen! Van Aerts triomftochten in woord en beeld

Het WK veldrijden in Valkenburg was alweer een kolfje naar de hand van Wout van Aert. Onze landgenoot zorgde met een schitterende solo voor zijn derde WK-winst in drie jaar tijd. Eerder was Van Aert de beste in Zolder (2016) en Bieles (2017). Een overzicht in woord en beeld.

"Dit is mijn derde wereldtitel op rij, toch wel vrij historisch", liet Wout van Aert na zijn WK-zege in Valkenburg opteken. "De namen die me dat hebben voorgedaan waren allemaal iconisch voor deze sport." Met drie wereldtitels op rij komt Van Aert inderdaad in een illuster lijstje terecht. De Lillenaar volgt zich inderdaad in het zog van enkele illustere voorgangers. Roland Liboton (1982-1983), Albert Zweifel (1976-1977), Eric De Vlaeminck (1968-1973), André Dufraisse (1954-1958) en Roger Rondeaux (1951-1953) gingen Van Aert allen voor met drie of meer WK's op een rij. 

Van Aert zegevierde voor het eerst in eigen land. Op het WK in Zolder won de toen 21-jarige Kempenaar na een sterke inhaalrace voor Lars van der Haar en Kevin Pauwels. Topfavorieten Van Aert en Van der Poel haakten halverwege de wedstrijd in elkaar en verloren zo kostbare seconden. Onze landgenoot krabbelde overeind en wist in een sterke slotronde Lars van der Haar voorbij te snellen naar zijn eerste wereldtitel. 

De tweede wereldtitel kwam er voor Van Aert in Luxemburg. In Bieles finishte de Kempenaar na een materiaalslag als eerste, voor een ontgoochelde Van der Poel. De Nederlander kreeg doorheen de wedstrijd vier lekke banden te verwerken. Kevin Pauwels legde net als het jaar daarvoor beslag op de derde plaats. 

Eén jaar na zijn tweede wereldtitel is de drietrapsraket van Van Aert helemaal compleet. Onze landgenoot toverde helemaal tegen de verwachtingen in een ongeziene solo uit zijn kuiten. Topfavoriet Mathieu van der Poel kende een mindere dag en moest tevreden zijn met de derde plaats. Het zilver was weggelegd voor Michael Vanthourenhout.

Zolder 2016

23
BELGA
23
Photo News
23
BELGA
23
Photo News
23
BELGA
23
BELGA
23
Photo News

Bieles 2017

23
BELGA
23
Photo News
23
George Deswijzen
23
Photo News
23
TDW
23
BELGA
23
Photo News
23
Photo News
23
BELGA

Valkenburg 2018

23
BELGA
23
BELGA
23
BELGA
23
Photo News
23
Photo News
23
BELGA

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Antoine Van De Velde

    Wout Van Aert is vier keer wereldkampioen in vijf seizoenen en iedere keer was Mathieu erbij.Dat Wout nog niet aan de enkels komt van de vroegere grootheden betwijfel ik ten zeerste.Dat moeten nog al mannen geweest zijn die uit het verleden

  • Roger Deprez

    Ze kunnen hun afgunst niet verbergen die verliezers van VDP en altijd maar afgeven op Wout. Er is geen enkele Belg die drie jaar na elkaar op die leeftijd Wereldkampioen is geweest en ik zal nog verder gaat er geen enkele veldrijder in de wereld die op die leeftijd drie jaar achter elkaar wereldkampioen is geweest en er zal ook helemaal niemand komen die dat kan en zeker gene VDP.

Lees meer