2
BELGA

Iserbyt ook in Kruibeke een maatje te groot voor de tegenstand

Eli Iserbyt heeft de Ethias Cross in Kruibeke op zijn naam geschreven. De 21-jarige West-Vlaming van Pauwels Sauzen-Bingoal reed voor halfweg koers weg van de concurrentie.

De Poldercross van Kruibeke stond vorig seizoen helemaal in het teken van het Belgisch kampioenschap. Begin januari knalde Toon Aerts naar de driekleur in de Oost-Vlaamse gemeente. “Maar het parcours van vandaag is niet meer te vergelijken met dat van toen ik er de Belgische titel pakte”, klonk het vooraf bij Aerts, die op zoek ging naar z’n eerste seizoenszege.

Dat hij ook vandaag niet zou triomferen, werd al snel duidelijk. Eli Iserbyt deelde de lakens uit, waarna hij in de vierde ronde het verschil maakte. Aerts boog het hoofd. ’t Werd weeral een tweede plek voor de Belgische kampioen, Iserbyt boekte dan weer zijn derde triomf van het seizoen.

De derde plek was een prooi voor Quinten Hermans. Morgen staat de eerste Superprestigemanche in Gieten op het programma. Is Iserbyt ook dan outstanding? De kans is reëel. 

2
BELGA

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Roger Deprez

    Eli was de beste maar Quinten maakt toch in de laatste 3 ronde een tactische fout hij brengt Eli in een zetel naar de meet. Als men zeker weet dat in de laatste ronde Eli zal proberen weg te gaat en de spurt trachten te vermijden waarom dan nog op kop rijden.

  • Jean De Grande

    De afwezige heeft altijd ongelijk, vissers. Stop met zeuren en geniet van de cross.

Lees meer