2 De locatie op de mijnterril in Beringen is al gekend uit het mountainbike-circuit en kan op termijn uitgroeien tot een veldritklassieker.
Ethias Cross De locatie op de mijnterril in Beringen is al gekend uit het mountainbike-circuit en kan op termijn uitgroeien tot een veldritklassieker.

Kijk live op HLN.be naar de 8 Ethias Crossen

Vandaag bijt de Ethias Cross Eeklo de spits af van de Ethias Cross én het Belgische crossseizoen. Ethias neemt de fakkel over van Brico als partner en belooft met de gloednieuwe klimcross in Beringen spektakel. Wat meer is: alle 8 crossen, zowel dames als mannen, zullen live te zien zijn op HLN.be en VTM.

Nog geen geblesseerde Wout van Aert of Mathieu van der Poel, die zich voorbereidt op het WK op de weg, maar Eeklo wordt wel een eerste test. Zet Toon Aerts zijn opmars voort? Kunnen Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout – sinds deze zomer ploegmaats – de handen in elkaar slaan en extra weerwerk bieden? Maken Eli Iserbyt, Quinten Hermans of Daan Soete de aansluiting met de top? Verschijnen er nieuwe dames aan het front? 

Na drie jaar Brico engageert verzekeringsgroep Ethias zich voor de volgende drie seizoenen als nieuwe titelpartner. “Ethias hecht veel belang aan maatschappelijk verantwoorde thema’s als mobiliteit, veiligheid, gezondheid en ecologie”, aldus Peter Maris van Ethias. “De fiets is hiervan een mooie illustratie en uiteraard past ook veldrijden perfect binnen dit plaatje.” 

Nadat het overkoepelende evenementenbureau SportIDee vorig jaar het aanbod uitbreidde van zes naar acht wedstrijden, zien we dit jaar opnieuw een aantal wijzigingen in de kalender. Zo wordt de GP Mario De Clercq in Ronse vervangen door een heuse klimcross in Beringen. Spektakel verzekerd, daar op de mijnterril. De locatie is al gekend uit het mountainbike-circuit en kan op termijn uitgroeien tot een klassieker. “Voor het eerst kan men spreken van een echte klimcross waarbij er na de start in een ruk een hoogteverschil van 58 meter moet overwonnen worden”, laat de organisatie weten. “Uniek zijn ook de materiaalpost bovenop de terril en de spectaculaire afdalingen. Een wedstrijd met alle ingrediënten om uit te groeien tot een klassieker op de kalender.”

2 Beringen vervangt Ronse.
Mine Dalemans Beringen vervangt Ronse.

Daarnaast neemt Eeklo dit jaar opnieuw de plaats van Geraardsbergen in als de Belgische seizoensopener en staat ook Kruibeke, dat in 2018 een sabbatjaar inlaste vanwege de BK-organisatie, opnieuw op de kalender. Voorts blijft het programma intact en is er live coverage op HLN.be en VTM: “Met DPG Media willen we de cross van op de eerste rij en in de beste omstandigheden aan onze kijkers blijven aanbieden. En dat via al onze kanalen.” 

Pechvogel van de dag

Nog een laatste nieuwigheid: Ethias zet vanaf dit jaar nog een extra renner/renster in de bloemetjes. Na elke wedstrijd wordt het publiek immers uitgenodigd om ‘de pechvogel van de dag’ te kiezen.

Kalender Ethias Cross 2019-2020:

Eeklo 08/09/2019

Meulebeke 05/10/2019

Kruibeke 12/10/2019

Beringen 26/10/2019

Essen 07/12/2019

Bredene 30/12/2019

Maldegem 05/02/2020

Hulst 16/02/2020

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • sylvain roobaert

    Eindelijk opnieuw cross , spijtig dat Mathieu er niet bij is direct net als Wout maar zie er al naar uit . De mensen die destijds zeiden dat crossers afgedankte wegrenners waren zullen het nu wel begrepen hebben dat de waarheid anders is en hier de absolute top heerst

Lees meer