2
BELGA

Laatste eresaluut aan crosser Bart Wellens

Bart Wellens heeft deze middag in Ruddervoorde, net voor de wedstrijd van de vrouwen elite op de Superprestige veldrijden, een afscheidsronde gereden met zijn oud-ploegmaats van Telenet-Fidea. Onder luid gejuich van het publiek kreeg hij een laatste eresaluut.

Veertien kilo zwaarder dan na zijn laatste wedstrijd stond Bart Wellens nog eens aan de start van een cross. In Ruddervoorde, waar hij drie keer won (in 2001, 2003 en 2005), reed hij niet alleen, maar waren ook oud-ploegmaats present voor zijn laatste ronde. Onder meer de Tsjech Petr Dlask, Peter Van Santvliet, Jan Verstraeten, broer Geert Wellens waren van de partij. Ook Kevin Pauwels, Tom Meeusen en Wout Van Aert, nog altijd actief in het veld, reden een ronde mee.

Wellens genoot zichtbaar. "Het is leuk om hier nog eens te koersen", zei hij. "Ik ben zeer blij dat veel van mijn oud-ploegmaten hier aanwezig zijn. Mijn leven is nu helemaal anders. De stress van de cross is weg. Ik moet niet meer presteren en kan nu meer genieten van het leven."

Bart Wellens is er nog niet helemaal uit wat hij in de toekomst nog wil doen. "Er zijn veel ideeën", klinkt het. "Maar er zijn nog geen concrete plannen. Dat zien we nog wel. Wel wacht me op 1 februari nog een zware operatie, aan mijn rug. Dat moet ik eerst nog doorstaan."

2
BELGA

Lees meer