2
Photo News

Licentievergoeding stuk duurder in nieuwe Wereldbeker veldrijden

Het wordt voor organisatoren een stuk duurder om toe te treden tot de nieuwe en meer uitgebreide Wereldbeker in het veldrijden. Wielerflits kon de ‘Application Guide’ inkijken en merkte op hoe de licentievergoeding verdubbelt van 17.500 naar 35.000 of 50.000 euro. Welk bedrag het wordt, hangt af van hoeveel reclame- en sponsorrechten de organisator zelf nog wil verkopen (25 of 50 procent).

Vanaf volgend seizoen zullen er normaal zestien (in plaats van negen) WB-wedstrijden worden gereden, maar niet alle manches zullen ook een beloften- en juniorenkoers hebben. Daarmee komt de UCI tegemoet aan de ploegen, die hun jeugdrenners in die vrije weekends graag in het truitje van de eigen sponsors willen zien rijden. De UCI en Flanders Classics (dat instaat voor de organisatie) nemen ook de kosten voor de beloften- en juniorenwedstrijden voor hun rekening, een bedrag dat schommelt tussen 7.000 en 13.000 euro.

2 Mathieu van der Poel.
Photo News Mathieu van der Poel.

15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ludo Calders

    Ga al van mijn 12 jaar naar de cros dit is altijd een volkssport geweest ga nu nog altijd . Voor 12 euro mooie dag sport drank niet meegerekend Voor bk en wk heb ik iets meer over maar uci met mij niet. Zeker niet om dezelfde renners te zien bollen Waar zijn de kermiskoersen op de weg?

  • Jean De Grande

    Wij, echte liefhebbers kunnen alleen maar hopen dat zowel de organisatoren als de ploegen en de renners dat vdh circus links laten liggen. Ze zullen wel aan één koord moeten gaan trekken om de uci het hoofd te bieden. Misschien zelfs eens een weekendje staken.

Lees meer