4
Photo News

Marianne Vos heeft revanche beet in Parkcross

Marianne Vos heeft haar revanche beet voor haar nederlaag in het WK veldrijden van vorig weekend. De 29-jarige Nederlandse was vanmiddag de beste in de Parkcross in Maldegem. Vos leidde van start tot finish en won met een ruime voorsprong. Wereldkampioene Sanne Cant, die haar start een beetje miste, eindigde tweede. Sophie de Boer werd derde.

De Nederlandse kampioene was op revanche belust na haar tweede plaats tijdens het Wereldkampioenschap in het Luxemburgse Bieles. Zij nam dan ook een furieuze start en liet het hele pak al vrij snel in de steek. Achter haar vormden de Nederlandse rensters Sophie de Boer en Maud Kaptheijns een achtervolgend duo. Sanne Cant had haar start wat gemist en volgde op de vierde plaats.

Sophie de Boer ontdeed zich van haar metgezellen en trok alleen in de achtervolging. Het duurde tot halfkoers voordat Sanne Cant haar karretje kon aanhangen bij De Boer. De twee leverden een felle strijd voor de dichtste ereplaats, want aan de suprematie van Vos was in Maldegem niets te doen. In de slotronde leek Cant het onderspit te moeten delven wanneer zij een foutje maakte in een zandstrook. Uiteindelijk slaagde Cant er toch nog in bij De Boer te geraken en in een sprint met twee was de wereldkampioene net iets sneller dan haar opponente.

"Het is mooi dat er na het WK vandaag alweer werd gekoerst", stelde Marianne Vos. "Ik ben blij dat ik kon winnen, maar ik had natuurlijk veel liever zondag het zegegebaar gemaakt. Onderschat deze cross toch niet. Ik was wel al vrij snel alleen in de aanval en kon van dan af mijn eigen wedstrijdlijnen uitzetten, maar echt losrijden was dit toch niet", besloot Vos. 

Sanne Cant, de winnares van vorig jaar, reed voor het eerst een veldrit in de regenboogtrui. "Die trui is voor mij ook wennen. Het was natuurlijk heel plezant om dit shirt te showen. Ik heb enkele plichtplegingen moeten doen deze week waardoor ik enkele korte nachten achter de rug heb, maar dat neem ik er zeer graag bij", lachte Cant.

4
Photo News
4
Photo News
4
Photo News

Lees meer