Benoit De Freine

Niels Albert gunt Sven Nys de overwinning

Niels Albert mag morgen heel wat renners en supporters verwachten. De eerste editie van Niels Albert CX belooft een prachtige cross te worden. Heel wat toppers hebben hun komst bevestigd en ook Sven Nys zal van de partij zijn. Verrassend genoeg mag die laatste winnen van organisator Niels Albert.

Wout Van Aert, Sven Nys, Sven Vanthourenhout, Jens Adams, Jim Aernouts, Rob Peeters, Tom Meeusen, Wietse Bosmans, Kenneth Van Compernolle, Quincy Vens, Vinnie Braet, Joeri Adams, Niels Koyen, Vincent Baestaens, Stijn Caluwé, Wouter Goosen, Daan Hoeyberghs, Lars van der Haar (NED), Marcel Meisen (GER) en Philipp Walsleben (GER) zakken allemaal af naar het provinciaal domein De Schorre in Boom.

Over een 2600 meter lange omloop die loopt over 35 meter hoogteverschil gaan ze de strijd aan voor de overwinning in deze allereerste editie van Niels Albert CX. Parcoursbouwer Marc Dierickx verwacht dat de renners een tiental rondes zullen afwerken.

Niels Albert zou het als organisator een eer vinden om Sven Nys toe te mogen voegen aan de erelijst. "Het is de eerste editie en Nys zijn laatste seizoen, het moet dus nu gebeuren.",  aldus Albert.

Al ziet hij een overwinning voor Wout Van Aert of één van de andere ploegrenners van Vastgoed Golden Palace natuurlijk ook wel zitten.

LEES ER VEEL MEER OVER OP HLN SPORT PLUS

Het is de eerste editie en Nys zijn laatste seizoen, het moet dus nu gebeuren.

Niels Albert

Lees meer