Nys: “Er werd plots een kalender voor onze voeten gegooid. Dat zint me niet”

Ophef in het veldrijden. De wereldbekermanches worden overgenomen door Flanders Classic, in totaal zullen er niet 9 maar 16 wedstrijden worden gereden. Daardoor wordt de kalender wellicht helemaal herschikt en dreigen de Belgische klassiekers hun vaste datum kwijt te spelen. “Er is plotseling een kalender voor onze voeten gegooid, waar geen beweging meer mogelijk is”, vertelt Sven Nys. “Dat zint mij niet echt. Er wordt niet nagedacht over de toekomst van onze sport.” 

“Plots zijn wedstrijden niet zeker meer van hun datum” 

“Als renners aan dezelfde koord trekken, mogen ze organiseren wat ze willen” 

“Er is nood aan een gesprek” 

Sven Nys
VTM NIEUWS. Sven Nys

20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • monique bolen

    Luc Van Der Vecken, het inrichten van een wereldbeker cross kost veel meer dan 15 000€ dit is de som dat Bern nog te kort schiet na het inrichten van deze wedstrijd en er werd zelfs bij deze te korten nog geen inkom gevraagd alleen iets nuttigen op de omloop was peperduur 3 cocacolas 21€, beker koffie 5€.

  • Walter Nees

    De eindwinnaar van de wereldbeker zouden ze ook als wereldkampioen kunnen erkennen, zoals in alle andere mechanische sporten. Heeft meer voordelen als nadelen dan dat het wereldkampioenschap op één dag plaats vindt. Dit zou Sven moeten begrijpen, want dan was hij vaker wereldkampioen geweest.

Lees meer