3
BELGA

Sanne Cant triomfeert in Krawatencross, Pidcock de beste bij beloften

Sanne Cant heeft de slotmanche van de DVV Verzekeringen Trofee in Lille op haar naam gebracht. In de laatste ronde reed de wereldkampioen weg bij Loes Sels en Denise Betsema. Cant wint ook het eindklassement van dit regelmatigheidscriterium.

De Britse Niki Brammeier nam de beste start in de Lilse Bergen, maar al snel nam de Nederlandse wereldkampioene bij de beloften, Inge van der Heijden, het commando over. Op iets verdere afstand volgden Sels, Cant en Ellen Van Loy. Noemenswaardige verschillen konden niet opgetekend worden. In ronde twee zagen we zes leiders: de vijf eerder vermelde rensters en ook Denise Betsema. Van Loy zou gaandeweg de rol een beetje moeten lossen. De wedstrijd vorderde snel, niemand slaagde er echt in om te ontsnappen op het snelle parcours.

Sels sloeg even een kloofje, maar dat werd weer gedicht. Al kregen we op het eind van de voorlaatste ronde wel drie leiders: Cant, Van der Heijden en Sels. Betsema was niet ver en pikte nog aan in de slotronde. Daar achtte Cant haar moment gekomen en in een zone met verschillende lussen kreeg ze een klein gaatje. Sels kreeg het niet meer dicht en zou in de sprint om de tweede plek nog gevloerd worden door Betsema. Cant pakt het eindklassement van de DVV Verzekeringen Trofee, met 1'35" voorsprong op Sels. Nikki Brammeier finisht als derde op 4'03".

Sanne Cant na zege voor eigen volk: “Had overwinning ook graag aan Loes Sels geschonken”

Sanne Cant moest in de Parkcross in Maldegem nog vrede nemen met een zesde plaats, vandaag was ze wel aan het feest voor eigen volk in Lille. “Het is altijd plezant om hier voor de eigen fans te winnen”, liet de wereldkampioene na afloop optekenen. “Ik had nochtans geen superdag”, opende ze, “maar ook geen slechte dag. De wind blies hier vandaag te hard om het vroeg alleen te proberen. Het was beter om in het wiel te blijven en met een groepje op pad te gaan.”

Dus was het wachten tot diep in de laatste ronde vooraleer ze toesloeg. “Liever had ik nog wat langer gewacht”, gaf ze nog aan, “maar ik had opeens een gaatje en besloot niet te wachten. Ja, ik had Loes graag meegenomen en haar de zege gegund, maar het risico was te groot met ook nog Betsema van de partij. Ik ben blij dat ik hier voor eigen volk kan winnen, voor de derde keer al in de regenboogtrui. Er zijn veel mensen die dromen van die trui en ik heb hem nu toch weer een jaartje vast. Dat maakt me best wel trots.” 

3
BELGA

Pidcock wint bij beloften, Nys bij de junioren

Tom Pidcock was de beste bij de beloften. De Britse wereldkampioen haalde het in Lille voor Niels Vandeputte. De Brit Ben Turner vervolledigde het podium. Het eindklassement in de DVV Verzekeringen Trofee gaat naar Niels Derveaux, die Lander Loockx van de leiderstroon stootte.

Pidcock reisde in laatste instantie af naar Lille en was daarmee de vierde wereldkampioen aan de start na Sanne Cant, Mathieu van der Poel en Inge van der Heijden. In het klassement speelde hij geen rol. Daarin was er wel strijd tussen Niels Derveaux en Lander Loockx. Het verschil bedroeg slechts zes seconden tussen beiden, met Loockx aan de leiding. Beide beloften viseerden elkaar meteen na de start, maar het was Niels Vandeputte die samen met Pidcock bij de rest van het pak zou wegrijden. Pidcock etaleerde zijn benen van het WK, Vandeputte kreeg het moeilijk, maar gaf niet af. Toen Pidcock ten val kwam in het zand, was Vandeputte zelfs even alleen op pad, met nog twee ronden voor de boeg. Pidcock zette evenwel de situatie recht, raapte Vandeputte weer op en stoomde door naar de zege. In de strijd om het eindklassement verging het Loockx niet al te best. Van in het begin moest hij van ver achtervolgen. Hij finishte als 21ste, op meer dan een minuut van Derveaux en verspeelde zo het eindklassement. Bij de junioren was Thibau Nys aan het feest. Hij haalde het voor Witse Meeussen en Jetze Van Campenhout.

3 Thibau Nys.
GOYVAERTS/GMAX Agency Thibau Nys.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer