BELGA

Stybar kiest voor korte veldritperiode en past voor WK

Zdenek Stybar keert voor een korte periode terug naar zijn oude liefde, het veldrijden. Dat meldt zijn team Omega Pharma-Quick.Step. Het WK in het Amerikaanse Louisville, op 3 februari 2013, laat de Tsjech wel links liggen.

Stybar start op zaterdag 22 december voor zijn eerste cross in Essen. Vervolgens neemt hij op tweede kerstdag deel aan de WB-manche van Zolder, dan volgen Loenhout (28 december, Bredene (29 december) en Diegem (30 december). Het nieuwe jaar trapt Stybar af in Baal, waarna het Tsjechisch kampioenschap in zijn woonplaats Stribro op 12 januari de laatste wedstrijd is voor Stybar tijdens dit winterseizoen.

Stybar keert op 19 december terug van Mallorca. De dag daarop gaat hij specifieke trainingen doorvoeren in de omgeving van Essen, waar de Tsjechische kampioen woont. "Na die kampioenschappen focus ik me opnieuw op de weg", zegt hij. "Ik moet dus het WK opofferen. Het was een lastige keuze, maar ik moest wel zo kiezen. Om me goed voor te bereiden op het WK, had ik me echt moeten richten op de cross met het risico dat mijn resultaten niet naar behoren zouden zijn. Zoals ik al eerder aangegeven heb, ga ik me in 2013 alleen richten op de weg."

Lees meer