Stybar kroonde zich in 2014 nog tot wereldkampioen in Hoogerheide.
BELGA Stybar kroonde zich in 2014 nog tot wereldkampioen in Hoogerheide.

Stybar onderhandelt over korte terugkeer in het veld

Er worden momenteel onderhandelingen gevoerd met Zdenek Stybar over deelname aan enkele crossen in de eindejaarsperiode. Mogelijk koerst de Tsjech in Baal, Leuven en Loenhout.

Terwijl ploegleider Wilfried Peeters begin oktober zich nog sterk maakte dat Stybar geen crossen zou rijden komend seizoen, klonk het vanmiddag weer anders. "Het kan zijn dat hij toch misschien een cross rijdt", vertelde hij tijdens de sporza-uitzending van de Koppenbergcross.

Belga vernam uit goede bron dat er momenteel onderhandelingen gevoerd worden met Stybar, maar dat vooral de vraagprijs van de Tsjech een heikel punt zou zijn. Zo zou hij dit jaar wellicht al een cross gereden hebben, maar viel de organisatie over zijn startgeld en kwam men niet tot een akkoord. Wel zou de renner, mits een akkoord over dat startgeld, mogelijk aantreden in Loenhout op 29 december, in de GP Sven Nys in Baal op 1 januari en in de Soudal Classics in Leuven op 3 januari."

Zijn crossfietsen staan alleszins al klaar voor competitie, zo luidt het nog. De Tsjech lijkt er dus wel zin in te hebben, nu nog tot een akkoord komen over de prijs.

Lees meer