BELGA

Sven Nys: "Zonder pech strijd ik mee voor winst"

Sven Nys, winnaar van dertien eindklassementen van de Superprestige, is in de opener van het nieuwe SP-seizoen vierde geworden in Gieten. Hij ging voor het podium, maar strandde net buiten de top-drie.

"Ik reed lek bij het indraaien aan die lus ter hoogte van de vijver", aldus Nys. "Ik moest meteen tien tot vijftien renners laten lopen en dan weet je dat ze vooraan ook niet blijven stilzitten. In de spits van de wedstrijd vormde zich een groepje met Wout van Aert, Lars van der Haar en David van der Poel. Ik wachtte even en kwam op adem. Uiteindelijk slaagde ik erin om terug post te vatten in de groep met Klaas Vantornout en Kevin Pauwels."

Derde plaats
"David moest er voorin af en dan werd duidelijk dat wij konden strijden voor de derde plaats. Spijtig genoeg schoot ik tijdens de sprint uit mijn klikpedaal en moest ik genoegen nemen met de vierde plaats. Rijd ik niet lek, dan strijd ik mee voor de eindzege, al wil ik zeker niets afdoen aan de overwinning van Wout die heel sterk bezig is."

Merlier: "Niet verwacht"
"Ik had dit resultaat niet verwacht", klonk het bij Tim Merlier, die derde werd. "Ik weet wel dat ik snel ben aan de meet, maar dit is toch mooi. Ik had de raad meegekregen om bij een eventuele sprint als eerste de laatste bocht in te draaien. Dat deed ik dan ook, al was het spijtig genoeg een spurt voor de derde plaats en niet voor de overwinning. Ik ben blij om op het podium te staan. Het is trouwens de eerste keer dat ik derde word in een klassementscross."

Lees nu één maand gratis HLN Sport Plus. Met exclusieve columns (Jan Mulder, Hugo Camps, Herman Brusselmans, Marc Degryse, ...), een unieke stats-zone en bijzondere videoreportages. Maar ook dagelijks nieuws van jouw favoriete club uit de Jupiler League. Probeer het NU gratis op www.hln.be/sportplus

Lees meer